Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže prijevremene izbore

Tisuće Izraelaca na ulicama prosvjeduju: "Vlada žrtvuje taoce i jača Hamas"

Prosvjed Izraelaca
Prosvjed Izraelaca Afp
Aktualno Galerija Prosvjed Izraelaca Prosvjed Izraelaca Foto: Afp Prosvjed Izraelaca Prosvjed Izraelaca Foto: Afp Prosvjed Izraelaca Prosvjed Izraelaca Foto: Afp Prosvjed Izraelaca Prosvjed Izraelaca Foto: Afp +2 Prosvjed Izraelaca Galerija 1/7 >>
Izraelci su izašli na ulice kako bi prosvjedovali protiv politike Benjamina Netanyahua i tražili prijevremene izbore.

Tisuće Izraelaca izišle su u subotu na ulice kako bi prosvjedovali protiv desničarske vlade premijera Benjamina Netanyahua .

Prosvjednici u Tel Avivu tražili su prijevremene izbore i puštanje na slobodu preostalih talaca koje drži Hamas u pojasu Gaze, po medijskim izvješćima.

Pročitajte i ovo Čuvari Kristova groba Velika tradicija U Betini se održava običaj čuvanja Kristova groba: Pazi se na svaki detalj, a biti dio toga posebna je čast

Prosvjedi su održani i u drugim gradovima, uključujući Jeruzalem i Haifu.

Bivša taokinja, čiji se suprug još nalazi u pojasu Gaze, obratila se prosvjednicima u Tel Avivu, poručivši Netanyahuu: "Vratite ih kućama!"

Žena je zatražila od premijera da izraelskom pregovaračkom timu da "širok mandat" u pregovorima o puštanju preostalih talaca u zamjenu za prekid vatre u pojasu Gaze i puštanje palestinskih zatvorenika. "Ne vraćajte se kući bez dogovora, vratite nam voljene", rekla je.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Stižu nam visoke temperature, ali bit će i kiše: Detaljnu prognozu donosi meteorolog

Po portalu ynet, bivši čelnik vojno-obavještajne službe Amos Malka pozvao je Netanyahua da podnese ostavku. "Vlada žrtvuje taoce, izolira Izrael i jača Hamas", rekao je na prosvjedu u Caesareji gdje Netanyahu ima privatnu vilu.

Protivnici vlade planiraju velike prosvjede u Jeruzalemu od nedjelje nadalje koji će trajati nekoliko dana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene