Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Po Gruziji raspoređena UN-ova misija za nadzor primirja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
EU misija za nadzor primirja u Gruziji u potpunosti je raspoređena i susrela se s ruskim snagama kako bi razgovarala o njihovom povlačenju s položaja koji se nalaze duboko unutar Gruzije, rekao je viši dužnosnik EU-a u ponedjeljak.

Po sporazumu o povlačenju u kojem je posredovala Francuska nakon prošlomjesečnog rusko-gruzijskog rata, ruske bi se snage do 10. listopada trebale povući iz dvije "sigurnosne zone" na granici odmetnutih gruzijskih regija Abhazije i Južne Osetije.

Pročitajte i ovo Pristupnice; ilustracija Pristupnica za EU Nada umire zadnja: ''Ako postanemo dio obitelji europskih zemalja, moći ćemo brže završiti rat'' Ilustracija ozbiljna prijetnja ili ? Susjedi Rusije na nogama zbog gradnje vojne baze: "Putin će nas uvući u rat!"

Dužnosnik, koji je tražio da ostane neimenovan jer nema službenog glasnogovornika misije, rekao je da je na terenu više od 300 pripadnika EU misije te da su počeli uspostavljati urede u zapadnoj i središnjoj Gruziji.

"Oni će biti spremni početi misiju 1. listopada", rekao je dužnosnik agenciji Reuters. "S Rusima smo se tijekom vikenda sastali na tehničkoj razini", dodao je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene