Obavijesti Video Pretražite Navigacija
kao iz filma

KRIVI SU! Penzioneri četiri dana proveli u trezoru i ukrali 140 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još trojica muškaraca osuđena su zbog sudjelovanja u pljački draguljarnice Hatton Garden prilikom čega je otuđeno više od 18,5 milijuna eura, odnosno oko 140 milijuna kuna.

Britanski je sud donio odluku prema kojoj su 58-godišnjak Carl Wood, 60-godišnji William Lincoln i 48-godišnji Hugh Doyle - krivi za sudjelovanje u, kako je mnogi nazivaju, pljački stoljeća.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Otkriveni novi detalji Objavljene su fotografije jedne od najvećih pljački u povijesti Slika nije dostupna U sefu bili 4 dana Otkriveni detalji: Ovako su lopovi 'digli' nakit vrijedan 2 milijarde kuna

Organizatori pljačke, njih četvorica, već su ranije priznali udjelovanje u pljački. Najstariji od njih ima 76 godina. Ime mu je Brian Reader. U pljački su sudjelovali i 75-godišnji John Collins, 67-godišnji Terry Perkins i 60-godišnji Daniel Jones.

Istražitelji tragaju za još jednom osobom koja je povezana s pljačkom. Znaju samo njegov nadimak, a nitko od osuđenih ne želi otkriti njegov identitet.

Pljačka u Hatton Gardenu, osim po visini ulova, specifična je i po načinu na koji je izvedena - tijekom uskršnjih blagdana, a lopovi su u trezoru proveli gotovo četiri dana tijekom kojih su neometano izvlačili vrijedni plijen.

Prema rekonstrukciji događaja, lopovi su se najprije popeli na krov, a onda kroz njega ušli u zgradu te se spustili u podrum gdje se nalazi trezor sa 600 sigurnosnih sefova. Presjekli su rešetke i onesposobili alarm na glavnim vratima kroz koja se ulazi u trezor.

Lopovi su u Hatton Gardenu proveli četiri dana. Uspjeli su otvoriti i opljačkati 72 spremnika. Korisnici trezora u Hatton Gardenu uglavnom su draguljari i trgovci zlatom pa je ulov pljačkaša sigurno bio maestralan, prenosi Daily Mail.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene