Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U sefu bili 4 dana

Otkriveni detalji: Ovako su lopovi 'digli' nakit vrijedan 2 milijarde kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istražitelji otkrivaju detalje jedne od najvećih pljački u povijesti Velike Britanije.

Nakon pljačke koja se dogodila proteklog vikenda kada je iz draguljarnice i trezora Hatton Garden u Londonu ukraden nakit i novac u vrijednosti preko dvije milijarde kuna, istražitelji su iznijeli prve detalje jedne od najvećih pljački u povijesti Velike Britanije, prenosi Skynews.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Snimke otkrile lopove VIDEO Nevjerojatna snimka: Ovo su pljačkaši koji su odnijeli 600 milijuna kuna! Slika nije dostupna Uskršnji praznici u draguljarnici Lopovi četiri dana proveli u trezoru i odnijeli 2 milijarde kuna

"Organizirana skupina pljačkaša najprije je onesposobila lift, potom snažnim alatom izdubli rupu u dva metra debelom zidu", stoji u objavljenom izvješću istražitelja koji su preuzeli istragu nad slučajem.

Lopovi četiri dana proveli u trezoru i odnijeli 2 milijarde kuna

Višemiljunsku pljačku sefova punih novca provela je ekipa sastavljena od nekolicine stručnjaka za pljačke, objavila je policija.

Glavni detektiv koji vodi istragu Paul Johnson rekao je kako ekipa nije nasilno upala u sef, no za sobom je ostavila popriličan nered.

Lopovi su u trezor ušli nakon što su onesposobili lift te se potom kroz njeg spustili u podrum, a potom izbušili rupu u zidu kroz koju su ušli u trezor.

Na pitanje tko je mogao učiniti ovo kazneno dijelo inspektor je odgovorio kako je to jako dobro pitanje, no na njega nije znao odgovoriti.

"Organizirana i iznimno sofisticirana skupina ljudi koji su pomno isplanirali svaki korak tijeka pljačke", rekao je detektiv Johnson.

Kako bi utvrdili stvarnu štetu, policija je počela s ispitivanjem svakog od korisnika ovog trezora.

Nagađa se da su provalili još prošlog četvrtka što znači da su u Hatton Gardenu proveli četiri dana. Pljačka je, naime, otkrivena tek u utorak ujutro, a s vanjske strane zgrade nije bilo nikakvih znakova provale. Korisnici trezora u Hatton Gardenu uglavnom su draguljari i trgovci zlatom pa je ulov pljačkaša sigurno bio maestralan.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene