Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevjerojatno što je učinio

Stravična borba za život motociklista s ogromnom zmijom: "Ugrizla me za ruku pa počela gnječiti..."

Piton
Piton Foto: Damir Krajac/Cropix
Piton od tri metra napao je motociklista na Filipinima, ugrizao ga za ruku te mu se omotao oko struka. Kako bi se spasio, 48-godišnjak je odlučio zmiju izgristi do smrti.

Filipinac Boljulio Aleria (48) preživio je zastrašujući napad pitona, i to tako što je zmiju od tri metra izgrizao do smrti. A nakon toga njezinim ostacima počastili su se stanovnici obližnjeg sela.

Spomenuti Aleria u ranim jutarnjim satima u srijedu vozio se na motociklu kroz Antequeru u provinciji Bohol na Filipinima kada je ogromna zmija izgmizala s pašnjaka i prepriječila mu put.

Zaustavio se i pričekao da zmija prođe, ali se šokirao kada je ona krenula prema njemu.

Gmaz mu je zario zube u ruku te mu se omotao oko struka pokušavajući ga stegnuti.

"Piton me ugrizao za ruku te sam ispustio motor. Zatim se njegov rep omotao oko mog struka. Sve se dogodilo jako brzo. Mislio sam da ću umrijeti ako ne uzvratim. I da mi je jedina šansa da će malo olabaviti stisak ako ga ugrizem za vrat",  ispričao je Aleria lokalnim medijima iz bolničke postelje.

"Grizao sam zmiju dok joj se koža nije ogulila. I kad se koža ogulila, zagrizao sam joj meso. Tek je tada popustila", kazao je.

Unatoč tome što mu se vrtjelo u glavi od gubitka krvi, Aleria je uspio odšepati do najbliže kuće kako bi pozvao liječnike.

"Osjećao sam vrtoglavicu jer sam izgubio mnogo krvi", rekao je. Hitna pomoć brzo ga je prevezla u bolnicu.

Pročitajte i ovo Intervencija policije tijekom pucnjave u Pragu Masakr u Pragu VIDEO Policija objavila dramatične snimke, Češka oplakuje žrtve: "To je strašno, ne mogu ni govoriti"

Zmijini očnjaci probili su mu zapešće, ali, srećom, nisu probili važne arterije.

Slike iz bolnice prikazuju Filipinca sa zavijenom, krvavom rukom i krvavim licem. Liječnici su mu propisali antibiotike te ga pustili na kućno liječenje.

Rekao je da su ostatke zmije pojeli seljani, koji su zmiju ispekli na vatri. Inače, zmije su uobičajeno jelo u toj zemlji.

Pročitajte i ovo Tučnjava u školi - 4 Oglasila se ugledna profesorica Reakcija na incident: "Banožić se vratio ispijanju kavice, a profesor je prebijen, ponižen i bez posla"

Mrežasti piton obitava diljem jugoistočne Azije, živi u šumama, močvarama, kanalima, pa čak i u gradovima. Obično će se baciti na svoj plijen da ga ugrize prije nego što pojača fizički pritisak kako bi ga zgnječio i stegnuo.

Riječ je o jednoj od najvećih zmija na svijetu, koja može jesti ljude, mačke, pse, ptice, štakore i druge zmije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene