Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi detalji

VIDEO Ubojstvo djevojke Oscara Pistoriusa: Provjerava se i iPad nađen na podu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Pistoriusovoj je kući pronađena krvava palica, policija navodno ima dokaze da je cijelu noć pio te da je navodno konzumirao zabranjene steroide. Istovremeno stiže vijest da je prije samo nekoliko tjedana paraolimpijac umalo upucao prijatelja.

U istrazi protiv poznatog paraolimpijca Oscara Pistoriusa policija je došla do zapanjujućih novih dokaza. U njegovoj su kući otkrili izvjesnu količinu steroida, zabranjenih preparata koje sportaši znaju koristiti ne bi li varanjem na velikim natjecanjima postigli bolji rezultat. Jedna od mogućih nuspojava konzumiranja steroida je i agresivno ponašanje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pistorius kriv za ubojstvo u slučaju "šekspirijanskih razmjera" Slika nije dostupna Tvrdi član obitelji PISTORIUS NA UVJETNOJ SLOBODI? 'Pustit će ga do kraja kolovoza'

Na podu spavaće sobe u kući oscara Pistoriusa navodno je pronađen iPad kojeg provjeravaju istražitelji, zajedno s njihovim mobitelima, javlja Telegraph.

Novi detalji: Reeva je nakon četiri prostrijelne rane još bila živa

Manekenka Reeva Steenkamp upucana je četiri puta kroz vrata kupaonice u domu Oscara Pistoriusa, otkrio je službeni izvor za CNN iz Južne Afrike upoznat s detaljima slučaja. Nakon što je bila upucana Reeva je još bila živa te ju je Pistorius odnio po stepenicama u prizemlje, dodaje izvor.

Kobne noći bio pijan?

Također je otkrivena i krvava palica za kriket, a kako javlja Sun, policija navodno ima i dokaze da je Pistorius kobne noći bio pijan. Stoga se rodila teorija da je 'Blade Runner' u jednom trenutku pod utjecajem steroida i alkohola naprosto eksplodirao od bijesa i u takvom ludilu ubio svoju djevojku Reevu Steenkamp. Izvor blizak istrazi Sunu je rekao da je policija zatražila testiranje Pistoriusove krvi na steroide.

Ožalošćena majka: 'Zašto ju je ubio? Zašto?'

Nakon nekoliko dana šutnje oglasila se i obitelj ubijene djevojke. Njezina majka June Steenkamp u emotivnom razgovoru za list 'The Times' traži odgovore koji sve zanimaju.

'Zašto ju je ubio, zašto? Što se dogodilo. Zašto više nema moje male curice. U jednoj sekundi je ugašen njezin život. Svi smo slomljeni. Živimo dan za danom. Ona je bila najsnažnija u cijeloj obitelji, a sada je više nema,' kazala je njezina majka u suzama.

Umalo upucao prijatelja!

Istovremeno, AFP prenosi južnoafričke medije koji javljaju da je prije nekoliko tjedana Pistorius umalo upucao jednog svog prijatelja. Incident se dogodio u restoranu, a pištolj je navodno opalio slučajno. 'Prestrašio sam se. Metak je udario u tlo samo nekoliko centimetara od mog stopala', rekao je profesionalni boksač i Pistoriusov prijatelj Kevin Lerena, napominjući da mu se paraolimpijac danima nakon incidenta ispričavao.

Okazao sva natjecanja

Pistoriusov menadžer Peet van Zyl je rekao da su otkazani svi njegovi nastupi, a radi se o pet nadolazećih natjecanja. 'Oscar se sada mora fokusirati samo na sudski proces', javlja AP.

Van Zyl je Pistoriusa u nedjelju posjetio u policijskom pritvoru. Kaže da i dalje nisu otkazana velika sponzorstva od strane Nikea i oakleya. 'Od svih dobiva podršku, a ugovorne obveze su i dalje aktivne', rekao je Zyl te dodao kako Pistorius dobiva podršku od svojih fanova iz svih krajeva svijeta. O tome kako se psihički i fizički Pistorius osjeća, Zyl nije želio govoriti te je dodao da se radi o 'tragičnim okolnostima'.

Pistorius optužen za ubojstvo djevojke

Podsjetimo, 26-godišnji Oscar Pistorius je u petak optužen za ubojstvo s predumišljajem nakon što je dan ranije s četiri metka usmrtio djevojku, 30-godišnju manekenku Reeve Steenkamp.

Obitelj nesretne djevojke: 'Moramo dobiti odgovore...'

Još u petak je obavljena autopsija nad tijelom 30-godišnje Steenkamp, no rezultati još uvijek nisu poznati. Očekuje se da će se u utorak na sudu znati više detalja oko ubojstva nesretne djevojke. 'Moramo dobiti odgovore. Svakoga dana molimo Boga da nam pomogne da shvatimo zašto se ovo dogoditi Reevi', Barry Steenkamp, otac Reeve rekao za lokalni The Sunday Mail.

Sprovod u utorak

Obitelj je u nedjelju rekla da je njezino tijelo prevezeno kući u Port Elizabeth te da sprovod biti u užem krugu obitelji u utorak.

U subotu je emitiran reality show u kojem je nastupala i Reeva, te je epizoda objavljena s posebnom posvetom za nju, a producenti su prethodno za dopuštenje pitali obitelj

>> Tko je bila Reeva Steenkamp?

Na mjestu zločina pronađena krvava palica

Iako se prvotno provlačila teorija da je Pistorius pucao jer je djevojku zamijenio za provalnika, najprije su ga demantirali svjedoci koji su prije hitaca čuli ženski vrisak, a sada mu je obranu dodatno otežala i pronađena krvava palica.

Izvor iz policije rekao je dnevniku City Pressu da je lubanja ubijene djevojke bila smrskana, a na palici je pronađena velika količina krvi. Istražitelji, međutim, još uvijek pokušavaju otkriti je li palica korištena za napad na Steenkamp ili ju je ona upotrijebila za samoobranu. Mediji pišu da bi krvava palica mogla biti najvažniji dokaz u rasvjetljavanju slučaja.

'Sumnjamo da je prvim hicem u spavaćoj sobi Steenkamp pogođena u kuk. Nakon toga je pobjegla u kupaonicu, a osumnjičenik je kroz vrata opalio još tri hica', otkrio je policijski izvor za City Press.

Reeva Steenkamp na dan kada je ubijena trebala u školi držati predavanje o nasilju u obitelji

Srednjoškolcima u Johannesburgu Reeva Steenkamp je na dan kada je ubijena imala zakazano predavanje o nasilju u obitelji. Reeva je bila poznata po borbi protiv nasilja nad ženama, a srednjoškolcima je trebala pričati o svom iskustvu kao tinejdžerice kada je imala problema s nasilinim dečkom, javljaju lokalni mediji

Nekoliko teorija zašto je pucao

Dosada postoji nekoliko teorija zašto je pucao. Jedni mediji tvrde da je mislio da je s druge strane vrata provalnik, te da je zato pucao, dok drugi donose da se prije pucnjave čuo vrisak, odnosno da je Pistorius namjerno usmrtio svoju djevojku.

U utorak odluka hoće li Pistorius biti pušten uz jamčevinu

U utorak će biti odlučeno hoće li Oscar Pistorius biti pušten uz jamčevinu, odnosno hoće li se moći braniti sa slobode. Ukoliko bude proglašen krivim, mogao bi dobiti doživotnu zatvorsku kaznu.

Pistoriusova priča je istinita!?

Mediji u Južnoj Africi objavili su izjavu neimenovanog izvora koji tvrdi da je Pistoriusova priča istinita, te da je popularni paraolimpijac nakon što je uvidio da je slučajnu upucao svoju djevojku, pokušao učiniti sve ne bi li je spasio.

Navodno je Pistorius pokušavao dati djevojci umjetno disanje i pružiti joj prvu pomoć. No, nakon što ju je pogodio s četiri metka, nije joj bilo spasa. Pistoriusova obitelj uvjerena je da se ne radi o ubojstvu s predumišljajem, već o nesretnom slučaju.

U izjavi za javnost poručili su da su se savjetovali s odvjetnicima, te da su uvjereni da nema osnova da se Pistoriusa optuži za ubojstvo s predumišljajem. 'Nimalo ne sumnjamo da su optužbe protiv Oscara neutemeljene, te da čak i dokazi koje je tužiteljstvo prikupilo ukazuju na to da nema osnova da mu se sudi zbog ubojstva', poručila je njegova obitelj. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene