Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Porošenko ustvrdio

'Novi ruski konvoj je brutalno kršenje zakona'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko u petak je ustvrdio da je njegova zemlja suočena s mogućnošću porasta nasilja nakon što je iz Rusije u Ukrajinu prešao novi konvoj oklopnih vozila, javljaju agencije.

Glasnogovornik ukrajinskog Vijeća sigurnosti Andrij Lisenko rekao je da je na područje pod kontrolom proruskih separatista na istoku zemlje ušao konvoj s 32 tenka, 16 haubica i 30 kamiona s vojnicima i streljivom. Dodao je kako je u Ukrajinu iz Rusije prešla još jedna vojna kolona u kojoj je mobilna radarska postaja te obznanio da je u protekla 24 sata ubijeno pet, a ranjeno 16 vojnika.

Pročitajte i ovo Napad na Odesu Brojne štete VIDEO Raketni napad na Odesu: Četiri osobe su poginule, puno je ozlijeđenih, gori dvorac Harryja Pottera Kremlj Najavljen oštar odgovor Kremlj poslao ozbiljnu prijetnju Zapadu: "Zbog glupe odluke pouzdanost nestaje preko noći"

Konvoj je "brutalno kršenje međunarodnog prava" zbog kojeg će se još otežati postizanje mirnog rješenja, rekao je Porošenko njemačkoj kancelarki Angeli Merkel u telefonskom razgovoru, kako je priopćeno iz njegovog ureda.

Kolona 32 tenka ušla iz Rusije u istočnu Ukrajinu

Rusija je ovog mjeseca u Ukrajinu već poslala dva konvoja pomoći koje nisu pregledali ukrajinski carinici, priopćio je OESS.

I iz sjedišta NATO-a u Bruxellesu objavljeno je da je primjeno povećanje broja ruskih vojnika i količine opreme duž granice s Ukrajinom.

"Svjesni smo izvješća o tome da ruski vojnici i tenkovi prelaze granicu s ukrajinom i proučavamo ih. Možemo potvrditi da je nedavno došlo do povećanja broja ruskih vojnika i količine opreme duž istočne granice Ukrajine", rekao je neimenovani časnik NATO-a.

"Potvrde li se prelasci u Ukrajinu, to će biti novi dokaz ruske agresije i izravne uključenosti u destabiliziranje Ukrajine", rekao je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene