Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaoštravanje odnosa

Kolona 32 tenka ušla iz Rusije u istočnu Ukrajinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kolona od 32 tenka, 16 haubica i kamioni sa streljivom i borcima ušli su u istočnu Ukrajinu iz Rusije, priopćila je u petka ukrajinska vojska.

"Nastavlja se razmještanje vojne opreme i ruskih plaćenika na bojišnicama", rekao je vojni glasnogovornik Andrij Lisenko govoreći o prekograničnom upadu od četvrtka.

Pročitajte i ovo Aleksandar Bortnikov Oglasio se i Lukašenko Rusija prozvala krivce za teroristički napad u Moskvi: "Naravno da su to oni" Ruski predsjednik Vladimir Putin i savastopoljski upravitelj Mikhail Razvožajev Pogođeni ciljevi Ukrajina tvrdi da je u napadima pogodila ruske brodove, Rusi tvrde: "Samo su im oštećeni prozori"

Izvješće o novom ruskom kretanju preko granice uslijedilo je nakon optužbe proruskih pobunjenika u istočnoj Ukrajini u četvrtak da su vladine snage pokrenule novu ofenzivu, što je Kijev odmah demantirao.

Sporadično nasilje nastavilo se nakon sklapanja primirja 5. rujna. U sukobima je izgubilo život 4.000 ljudi.

Ukrajina proziva Rusiju da ponovno gomila vojsku na granici

Međutim, izgleda da je primirje posebice krhko ovoga tjedna. Separatisti i vlada u Kijevu međusobno se optužuju za nasilje nakon što su održani izbori u nedjelju u separatističkim regijama.

"Nastavlja se opskrba vojnom opremom i neprijateljskim borcima iz Ruske Federacije", rekao je Lisenko. Dodao je da je pet ukrajinskih vojnika ubijeno, a 16 ranjeno u posljednja 24 sata unatoč primirju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene