447288
447288
447288
447288
447288

POSLJEDICE ZRAČNIH NAPADA Nova velika tragedija za malenog Omrana

Petogodišnji dječak iz sirijskog Alepa, čije je lice prekriveno krvlju i prašinom obišlo svijet, doživio je još jednu veliku tragediju.

 
 
 
 
Omran Daqneesh (Foto: AFP PHOTO / HO / AMC )
Omran Daqneesh (Foto: AFP PHOTO / HO / AMC )

Nakon što je Alep pretrpio novi niz zračnih napada, svijet je obišla snimka u kojoj je spasilac iz ruševina iznosio ranjene, među kojima i 5-godišnjeg Omrana Daqneesha, koji je bio prekriven prašinom, zbunjen, a pola lica mu je prekrila krv. Mališan je postao simbolom besmisla ratnih stradanja u razorenoj Siriji.

Nekoliko dana nakon pretrpljenog napada, maleni dječačić doživio je još jednu veliku tragediju. Od ozljeda zadobivenih tijekom napada, preminuo je njegov stariji brat, desetogodišnji Ali.

Dječaci su se igrali na ulici kada su ruske ili sirijske zračne snage bombardirale mjesto. Ozlijeđeni dječaci, kao i ostali ranjeni prebačeni su u bolnicu, no ozlijede starijeg brata Alija bile su teške te je preminuo, piše Daily Mail.

Sirijski opservatorij za ljudska prava predviđa kako je od početka napada u Siriji smrtno stradalo oko 50.000 djece.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se