Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zajedničko priopćenje

Pariz i Berlin spremni učiniti sve za zaštitu eurozone

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Merkel i Hollande su odlučni u svojoj nakani da očuvaju eurozonu. Ističu kako zemlje članice i europske institucije trebaju preuzeti odgovornost u podrjučjima za koja su nadležni.

Francuska i Njemačka odlučne su učiniti sve za očuvanje eurozone, kaže se u zajedničkom priopćenju objavljenom iz ureda njemačke kancelarke i francuskog predsjednika koje je objavljeno nakon telefonskog razgovora Angele Merkel i Francoisa Hollandea.

'Da bi se to postiglo, zemlje članice, kao i europske institucije, trebaju prihvatiti odgovornost u područjima za koje su nadležni', kaže se u priopćenju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bilateralni sastanak Obama i Merkel inzistiraju na fiskalnoj konsolidaciji Slika nije dostupna 'Moramo zadržati naša tržišta' Merkel naglasila Nijemcima važnost europskog tržišta za Njemačku

>> Merkel: Eurozona bi se trebala ugledati na Indoneziju

Njemačka kancelarka i francuski predsjednik također su naglasili važnost 'hitne provedbe zaključaka Europskog vijeća od 28. i 29. lipnja', dodaje se. Predsjednik Europske središnje banke Mario Draghi također je rekao da je ECB spremna učiniti sve što je potrebno za očuvanje eura. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na
Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene