Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U posjetui jakarti

Merkel: Eurozona bi se trebala ugledati na Indoneziju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka kancelarka Angela Merkel u utorak je, tijekom svog prvog službenog posjeta Indoneziji, ocijenila da bi eurozona za 'primjer' trebala uzeti taj veliki azijski arhipelag koji je uspio drastično smanjiti svoj dug.

'Mislim da bi Indonezija mogla poslužiti kao dobar primjer ekonomije koja bilježi trajni rast jer je pod predsjedanjem (Susila Bambanga) Yudhoyona' bitno smanjila dug, kazala je njemačka kancelarka nakon razgovora s predsjednikom Yudhoyonom.

Pročitajte i ovo Prabowo Subianto (L) i Gibran Rakabuming Raka (D) "Najbolji Indonežani" Nakon neslužbenih rezultata Subianto proglasio pobjedu, rivali daleko iza njega Angela Merkel (Foto: AFP) "Fond bi trebao biti uveden postupno'' Ovo je njezina vizija: Merkel iznijela svoje ideje za reformu eurozone

'Mislim da je to dobar primjer onoga što bi i Europa trebala učiniti, s obzirom da je Indonezija to bila u stanju provesti u kratkom razdoblju, u nekoliko godina', dodala je.

>> Čak 85 posto Nijemaca misli da najgore tek dolazi

Indonezijski javni dug bio je 2002. više od 82 posto bruto nacionalnog dohotka a danas je manji od 25 posto.

Angela Merkel je tijekom boravka u Jakarti potpisala i Deklaraciju kojom se jamči jačanje odnosa između dvije zemlje u brojnim područjima. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene