Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predvodio Uskrsno bdijenje

Papa: 'Tama' predstavlja stvarnu prijetnju čovječanstvu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istina je jača od laži", poručio je Papa Benedikt XVI. vjernicima okupljenim u Bazilici Svetog Petra.

Papa će iz središnje lože na bazilici pročitati poruku Urbi et Orbi (Gradu i svijetu) nakon čega će udijeliti apostolski blagoslov svima i čestitati Uskrs na 65 jezika, među kojima i na hrvatskome.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novo papinsko ime Znate li kako Pape biraju imena i koje je najčešće?! Slika nije dostupna Tajnoviti izbor Zanima vas tko će biti novi papa? Evo pojašnjenja ključnih pojmova!

Papa Benedikt XVI. predvodio je u subotu navečer u Bazilici svetog Petra tradicionalno Vazmeno bdijenje, uoči Uskrsa, tokom kojeg je poručio da je dobro jače od zla, ali i da " tama" predstavlja prijetnju čovječanstvu.

>> Ovo je mjesto s najljepšim ugođajem za Uskrs! Uživajte!

"Ljubav je jača od smrti. Dobro je jače od zla. Ljubav je jača od mržnje. Istina je jača od laži", poručio je Papa Benedikt XVI. vjernicima okupljenim u Bazilici Svetog Petra , rekavši međutim i da "tama predstavlja stvarnu prijetnju čovječanstvu", prenose agencije.

"Ukoliko Bog i moralne vrijednosti, razlika između dobra i zla ostane u tami, onda sva druga 'svjetla' koja nam na dohvat ruke stavljaju nevjerovatna tehnička dostignuća, ne predstavljaju samo napredak, već također opasnost koja ugrožava nas i svijet", rekao je papa u propovjedi.

Uskrsno bdijenje,uz više tisuća vjernika, označeno je ulaskom Pape Benedikta XVI. u zamračenu baziliku s upaljenom svijećom, što simbolizira kršćansko vjerovanje da Isus svojim uskrsnućem donosi svjetlo svijetu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene