Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Papa Franjo mladima:

'Angažirajte se, upravo onako kako je to činio Isus!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Franjo dao je potporu mladim brazilskim prosvjednicima koji traže promjene i zatražio od njih da se angažiraju na socijalnom i političkom planu kao što je to činio Isus.

"Mladi na ulicama žele biti čimbenici promjena", rekao je Papa i pozvao mlade da ne ostanu na marginama života kao što to nije činio ni Krist. "On se angažirao. Angažirajte se, upravo onako kako je to činio Isus", pozvao je Papa dva milijuna mladih koji su se okupili na plaži Copacabana.

Pročitajte i ovo Papa Franjo Urbi et orbi Papa na Uskrs poslao poruku zapadnom Balkanu: "Posebno mi je u mislima" Slika nije dostupna Posljednje pripreme VIDEO Ovako se metropole pripremaju za najluđu noć u godini!

>> 'Napustite svoje samodopadne krugove i posvetite se siromašnima'

Taj poziv ima iznimnu težinu u Brazilu gdje mladi od lipnja traže poboljšanje javnih službi i izražavaju revolt zbog korupcije i protivljenje političkoj klasi.

Plaža Copacabana u subotu navečer bila je prepuna mladih, njihovih šatora i vreća za spavanje. "Tu ima oko dva milijuna ljudi", ocijenio je glasnogovornik Vaticana Federico Lombardi.

Papa bi u nedjelju prije podne na Copacabani trebao služiti misu povodom zatvaranja Svjetskih dana mladih. Bit će to završetak njegovog prvog papinskog putovanja u inozemstvo.

Gradonačelnik Rio de Janeira Eduardo Paes predvidio je da bi na toj misi moglo biti i do tri milijuna osoba, što će biti "povijesni rekord" te slavne brazilske plaže. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene