Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Papa Franjo poručio katoličkim svećenicima

'Napustite svoje samodopadne krugove i posvetite se siromašnima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Franjo poručio je katoličkim svećenicima da napuste svoja ugodna utočišta i samodopadne krugove i posvete se službi siromašnima i potrebitima.

"Ne možemo biti zatvoreni u župama, u našim zajednicama, kada toliki ljudi čekaju Evanđelje", rekao je Papa Franjo u propovijedi na misi u katedrali u Rio de Janeiru, pretposljednjeg dana posjeta Brazilu u povodu obilježavanja Svjetskog dana mladih.

Od svojeg izbora u ožujku za prvog neeuropskog Papu u zadnjih 1300 godina, papa Franjo potiče svećenike, redovnice i biskupe da manje misle na karijeru u Crkvi a više slušaju pozive gladnih u materijalnom i duhovnom smislu.

Pročitajte i ovo Jair Bolsonaro Zavjera za vojni udar Policija istražuje bivšeg predsjednika: Zanima ih zašto je proveo dvije noći u mađarskoj ambasadi Papa izgledao bolje na tjednoj audijenciji Pozdravio vjernike Papa Franjo izgledao bolje na tjednoj audijenciji

>>'Neka kultura solidarnosti zamjeni sebičnost i individualizam'

"Nije dovoljno samo otvoriti vrata kao znak dobrodošlice, nego moramo izići kroz ta vrata i susresti se s ljudima", rekao je.

Papa, poznat po svojem skromnom životnom stilu i posjetima siromašnima, otvoreno je pozvao svećenike da riskiraju i upute se među vjernike kojima su najviše potrebni.

"Tražiti Krista i služiti mu mora se u 'favelama' i u 'villama miserijama'", rekao je, citirajući pokojnu Majku Tereziju od Kalkute. (Hina)

žDNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene