Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neuobičajen spomen

Papa Franjo iznenadio izjavom tijekom uskrsnog bdijenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svi se pitaju što je to papa želio poručiti.

Papa Franjo predvodio je uskrsno bdijenje u subotu navečer u Bazilici sv. Petra u Vatikanu i pozvao katolike da uče od Isusovih učenica spoznaju čuda vjere.

Pročitajte i ovo Reklama Hrvatske turističke zajednice na Times Squareu Početak turističke sezone Slike Hrvatske i na njujorškom Times Squareu, ali po kojoj cijeni - ne žele otkriti Papa Franjo Predvodio misu Papa Franjo održao propovijed pred više tisuća vjernika: "Možemo se osjećati bespomoćno i obeshrabreno..."

"Tijekom ove noći bdijenja, treba razmisliti o iskustvu Isusovih učenica koje i nas poziva", rekao je Papa i naglasio da su one prve otišle do Isusova groba i našle ga praznog, dok su muškarci ostali u blagavaonici posljednje večere.

"Isusove učenice nas podučavaju čudu Isusova uskrsnuća", naglasio je, a spomen učenica je u talijanskom jeziku neuobičajen, kao da je Papa želio inzistirati na ulozi žena u Crkvi kojom dominiraju muškarci.

Potresan križni put - O trgovini ljudskim bićima, pedofiliji i vjerskim progonima

Misa uskrsnog bdijenja, koja slavi Isusovo uskrsnuće, vrhunac je kršćanske godine za 1,2 milijarde katolika.

Tijekom slavlja Papa je podijelio sakramente krštenja, krizme i prve svete pričesti desetorim vjernicima raznih dobi i državljanstava: jednoj Kenijki, jednoj Kambodžanki, četvero Talijana, troje Albanaca i jednom Portugalcu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene