Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozdravio vjernike

Papa Franjo izgledao bolje na tjednoj audijenciji

Papa Franjo vratio se svojim dužnostima nakon nekoliko tjedana tijekom kojih je patio od lošeg zdravlja.

Papa Franjo, koji je nedavno bio lošeg zdravlja, čini se snažnijim u srijedu uoči napornog rasporeda Velikog tjedna.

Osamdesetsedmogodišnji Papa u cijelosti je pročitao svoje unaprijed pripremljene tekstove na tjednoj audijenciji, izgledajući snažnije nego na nedavnim audijencijama u kojima je pomoćnik preuzeo većinu čitanja.

Pročitajte i ovo Policija u Vukovaru, ilustracija Podignuta optužnica Optuženi napadači na skupinu djece u Vukovaru: Za četvoricu se traži produljenje istražnog zatvora, za petog mjera opreza, a šesti je u bijegu

Više od mjesec dana Papa je bolovao od bronhitisa i gripe zbog čega je ograničio javne govore, otkazao neke sastanke i otišao u rimsku bolnicu na liječničke preglede.

Zabrinutost za njegovo stanje vratila se ponovno prije tri dana, kada je preskočio propovijed na bogoslužju na Cvjetnicu na Trgu sv. Petra.

Pročitajte i ovo Ilustracija Otkrila inspekcija Skandal u BiH, šokantna analiza! Prodavali burek s junetinom, a u njemu ustvari bilo nešto sasvim drugo

Franjo je uputio nove apele za mir u Ukrajini i na Bliskom istoku, te je pozdravio dvojicu muškaraca u publici, jednog Izraelca i jednog Palestinca, rekavši da su obojica izgubila kćeri u ratu između Izraela i Hamasa koji još traje.

Opisao ih je kao dva prijatelja "koji se vole i koji su doživjeli isti križni put".

Pročitajte i ovo Anka Mrak Taritaš TKO JE ANKA MRAK TARITAŠ? Porazili su je i Bandić i Tomašević, optuživana je za preplaćivanje Gunje, a u Saboru je bila najaktivnija zastupnica

Papa bi trebao predsjedati brojnim službama koje vode do Uskrsa u nedjelju, uključujući obredno pranje nogu u ženskom zatvoru u četvrtak.

Franjo, koji se također teško kreće zbog problema s koljenom, u srijedu je u dvoranu za audijencije Pavla VI. stigao sa štapom, a ne u invalidskim kolicima koja ponekad koristi.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Teški dani Vučić poslao čudnu poruku te rekao da će sve objasniti: "Nije mi lako reći kakve smo vijesti dobili"

Zvučao je dobro raspoložen dok je vjernicima govorio da je događaj prebačen u zatvoreni prostor u zadnji čas, zbog čega su se okupljeni zbog kišnog vremena preselili s Trga sv. Petra.

- Istina je da ćete biti malo natrpani, ali barem nećemo biti mokri - rekao je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene