Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Srećom bez ozljeda

NA VELIKOJ MISI U POLJSKOJ Papa Franjo doživio nezgodu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Franjo je tijekom velike mise u Čenstohovoj u Poljskoj doživio nezgodu.

Tijekom velik mise na otvorenom, papa Franjo krivo je stao hodajući na pozornici, spotaknuo se preko stepanice, te pao na tlo.

Pročitajte i ovo Ilustracija Prijeratno doba Rat je stvarna prijetnja, a Europa nije spremna, upozorava Poljska: "Doslovno svaki scenarij je moguć" Papa Franjo Objavio Vatikan Papa Franjo u posljednji tren otkazao sudjelovanje u važnoj procesiji

Agencija Associated Press prenijela je snimku nezgode pape Franje, a odmah nakon što je pao na tlo, u pomoć su mu pohitali svećenici i pomogli mu da se ustane.

Srećom, papa u nezgodi nije ozlijeđen i nakon toga je normalno nastavio voditi veliku misu.

Papin posjet Poljskoj trajat će ukupno pet dana, a posjetiti će neke od najvažnijih katoličkih crkvi u toj zemlji, te obići Auschwitz.

Papa zahvalio Poljacima što su sačuvali vjeru u teškim vremenima

Papa Franjo molio se u četvrtak ispred najvažnije poljske svete ikone, Crne Gospe od Jasne Gore, i rekao na misi na otvorenom pred desecima tisuća okupljenih vjernika da zahvaljuje Poljacima što su zadržali vjeru u teškim vremenima.

 

Franjo je zahvalio za, kako je rekao, "zaraznu snagu izvorne vjere, koja se prenosi s obitelji na obitelj" u Poljskoj, u kojoj je oko 98 posto katolika.

Papa je kazao da je njihova vjera ostala jaka u mnogim situacijama kroz povijest.

Poljska je poznata po tome što je sačuvala katolički plamen da gori tijekom desetljeća komunističke vladavine, navodi Reuters.

Papa, čija je glavna svrha dolaska u Poljsku da predsjeda međunarodnom skupom katoličke mladeži u Krakovu, do grada udaljenoga oko 140 kilometara je dovezen umjesto planiranog leta helikopterom zbog lošeg vremena.

U svetištu se čuva Crna Gospa, bizantska ikona koja potječe iz razdoblja između šestog i devetog stoljeća i donesena je u Poljsku otprilike prije šest stotina godina.

Svetište je bilo važno mjesto u teškim vremenima poljske povijesti. Poljaci su ondje dolazili na molitvu kada su komunističke vlasti ranih 1980.-ih proglasile ratno stanje.

Predviđeno je da se Papa u Krakov vrati u četvrtak poslijepodne gdje će otvoriti Svjetski dan mladih. (B.V./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene