Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trodnevni državni praznik

Papa doputovao na Filipine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Filipini, najkatoličkija azijska zemlja gdje vjernici čine 80 posto stanovništva, pokrenula je najveću sigurnosnu operaciju povodom papinog dolaska.

Papa Franjo doputovao je u četvrtak iz Šri Lanke na Filipine kako bi poslao poruku milosti i suosjećanja milijunima siromašnih Filipinaca, među kojima su i oni pogođeni jednim od najsnažnijih tajfuna.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Ukrajinci bijesni Rusi likuju zbog papine izjave: "To je poruka Zapadu da prizna da je u krivu" Ivana Petrović, urednica vanjske politike na Dnevniku Nove TV Velik posao mađarske diplomacije Ivana Petrović iz Budimpešte o posjetu pape Franje: "Pohvalio je Mađarsku što drži okvir kršćanske obitelji"

Filipini, najkatoličkija azijska zemlja gdje vjernici čine 80 posto stanovništva, pokrenula je najveću sigurnosnu operaciju povodom papinog dolaska rasporedivši gotovo 50.000 vojnika i policajaca u prijestolnici Manili i u središnjoj pokrajini Leyateu koju će Franjo posjetiti ovoga vikenda.

Vlasti su povodom njegova dolaska proglasile trodnevni državni praznik. Franjo će se sastati s preživjelima tajfuna Haiyana, koji je u studenome 2013. poharao zemlju i otvoriti novi katolički centar za siromašne nazvan po njemu. U pustošenju Haiyana poginulo je 7.300 ljudi, a više od četiri milijuna ih je postalo beskućnicima.

Papa u ratnoj zoni propovijedao pomirenje

Azija je prioritet Franjinog papinstva. Tijekom boravka u Južnoj Koreji u kolovozu Franjo je taj kontinent nazvao 'velikom granicom'. Najmnogoljudniji kontinent ima najmanji postotak katolika. U nekim zemljama, Kini, Sjevernoj Koreji, Vijetnamu, Mianmaru, izloženi su progonu.

Papa je 4. siječnja objavio da je četiri nadbiskupa iz Mianmara, Tajlanda i Vijetnama promaknuo u kardinale. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene