Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povodom uskrsnih blagdana

Papa dobio dvometarsko čokoladno jaje, dao ga popravnom domu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. u srijedu je na dar dobio 2 metra visoko i 250 kilograma teško čokoladno jaje, koje će biti poslano u rimski popravni dom Casal del Marmo u povodu uskrsnih blagdana, objavio je vatikanski dnevnik Osservatore Romano.

Papa je dom Casal del Marmo posjetio 2007. godine, a jaje je napravila tvornica slatkiša Tosca iz Cremone, koja je već uvrštena u Guinessovu knjigu rekorda zbog drugih ostvarenja... među ostalim i po golemom, 1.000 kilograma teškom "pannetoneu", tradicionalnom božićnom pecivu u Italiji, koji je darovala gradu Cremoni 31. prosinca 1999. u znak obilježavanja novog tisućljeća.

Divovsko čokoladno jaje, umotano u sjajni žuto-plavi papir, Papi je predano u srijedu ujutro uoči tjedne audijencije. Urešeno je papinskim grbom Benedikta XVI. sa školjkom, maurskom glavom, medvjedom i ključevima Svetog Petra te golubicama - simbolom mira - i vijencima cvijeća. (Hina)

Pročitajte i ovo Ivana Petrović, urednice vanjske politike Dnevnika Nove TV JAVLJANJE IZ VATIKANA Ivana Petrović o oproštaju od Benedikta XVI.: "Papa emeritus bit će položen u trostruki lijes" Papa Benedikt XVI. - 5 Javno štovanje FOTO/VIDEO Tijelo Benedikta XVI. izloženo u bazilici sv. Petra: Poznato gdje će biti pokopan

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene