Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pucao posvuda

VIDEO Snimljen napadač na ukrajinsku vojnu bazu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinski vojnik ubijen je u utorak u ukrajinskoj vojnoj bazi blizu Simferepolja kada je ona napadnuta, izvijestio je vojni glasnogovornik.

20:25 - Ukrajinskim vojnicima na Krimu u utorak je dozvoljeno korištenje oružja, nakon napada na postrojbu u Simferopolju u kojem je jedan vojnik izgubio život, objavilo je ukrajinsko ministarstvo obrane.

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini

"Da bi zaštitili živote naših vojnika, ukrajinskim vojnim postrojbama na Krimu dozvoljena je upotreba oružja", priopćilo je ministarstvo.

Do sad su ukrajinski vojnici bili upozoreni da ne odgovaraju na provokacije ruskih snaga, koje su prije dva tjedna zauzele Krim.

Prema ministarstvu, vojnik je ubijen vatrenim oružjem tijekom napad njegove postrojbe u Simferopolju, jedan časnik je ranjen u vrat i ruku, a trećem vojniku palicom je ozlijeđena glava i noga.

Napadači su nosili uniforme ruske vojske i bili naoružani automatskim puškama i snajperom, prema priopćenju.

"Ruski predsjednik Vladimir Putin je osobno odgovoran za prolivenu krv ukrajinskih vojnika", rekao je privremeni predsjednik Oleksander Turčinov.

Američki državni tajnik John Kerry upozorio je u utorak da bi mogući upad Rusije na istok Ukrajine predstavljao skandalozan čin i povezao je sadašnju krizu s Moskvom s vremenom koje je prethodilo Drugom svjetskom ratu.

Kerry je u govoru studentima u State Departmentu rekao da ne može zamisliti tako skandalozan čin u današnjem svijetu i da on predstavlja veliki izazov međunarodnoj zajednici.

18:00 - Ukrajinski vojni glasnogovornik Vladislav Seleznjov je za Reuters rekao u telefonskom razgovoru s Krima kako je jedan ranjeni vojnik podlegao ozljedama, a u pucnjavi je ranjen i jedan satnik.

Seleznjov je također kazao kako još nije poznato tko su napadači, no opisao ih je kao "nepoznate vojne snage pod punom ratnom spremom i zamaskiranih lica".

Podsjećamo, ukrajinski vojnik je ranjen u pucnjavi u ukrajinskoj vojnoj bazi blizu krimskoga glavnog grada Simferopolja no još nije poznato tko stoji iza tog incidenta. Sky News objavio je VIDEO napadača.

"Časnik je ranjen u predio vrata", rekao Seleznjov ranije tijekom dana za Reuters, nakon čega je vojnik preminuo.

'Snažna ukrajinska vojska branit će ovu zemlju'

Mnoge ukrajinske vojne baze pod kontrolom su ruskih vojnih snaga već nekoliko tjedana otkad su ruske trupe upale na Krim. Još nema dokaza o tomu da su u incidentu sudjelovali ruski vojnici.

'Pokušaji napada na vojne snage vatrenim oružjem uvišestručene su u posljednjih nekoliko dana. U napadu na vojnu bazu u Simferopolju jedan je ukrajinski časnik ranjen kada je na njega pucano iz vatrenog oružja', rekao je i zapovjednik ukrajinske mornarice Sergej Gajduk na sastanku s privremenim ukrajinskim predsjednikom Oleksanderom Turčinovim i premijerom Arsenijem Jacenjukom, navodi AFP.

Gajduk je kazao kako su ruske vojne snage na Krimu blokirale 38 ukrajinskih vojnih baza.

Ukrajinski predsjednik Arsenij Jacenjuk nazvao je ovaj čin ratnim zločinom i za njega je okrivio ruske vojnike.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene