Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pojačani napadi

Pakistanski militanti ubili 41 osobu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pakistanski militanti, koji su pojačali napade posljednjih tjedana, ubili su najmanje 41 osobu u dva odvojena incidenta.

SAD već dugo vrši pritisak na Pakistan da se snažnije obračuna s domaćim militantnim skupinama poput talibana i drugih koji se nalaze na pakistanskom teritoriju i napadaju zapadnjačke snage u Afganistanu.

Na sjeveru zemlje talibani su smaknuli 21 pakistanskog vojnika, koji su oteti prije četiri dana na sjeverozapadu Pakistana, priopćili su vladini dužnosnici.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Detalji pokolja u školi 'Pobili smo svu djecu, što da sad radimo?' Slika nije dostupna Živimo u sve nesigurnijem svijetu 'Na radnom mjestu, u školi ili na kavi možete postati žrtva suvremnog terorizma'

>>Talibani smaknuli 21 pakistanskog vojnika

Muškarci, koji su oteti u petak u napadima na tri kontrolne postaje u blizini grada Pešavara, svezani su i ubijeni jedan po jedan. Jedan je muškarac teško ranjen ali je preživio, a 21 tijelo je pronađeno nakon što su pripadnici lokalnih plemena izvijestili sigurnosne snage.
Glasnogovornik talibana preuzeo je odgovornost za ubojstva i kazao da će nastaviti sa sličnim napadima na pakistanske snage sigurnosti.

Osim toga, 20 šijitskih hodočasnika ubijeno je, a 24 su ozlijeđena u eksploziji automobila bombe čija je meta bio konvoj autobusa s hodočasnicima na putu prema iranskoj granici na jugozapadu zemlje, rekao je jedan liječnik. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene