Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Dijelimo cilj Kabula'

Pakistan podupire mirovne napore u Afganistanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pakistan je iskren u potpori mirovnom procesu i dijeli cilj vlade u Kabulu koja želi talibanske pobunjenike preobraziti u politički pokret, izjavio je u ponedjeljak za Reuters viši afganistanski dužnosnik koji je htio ostati neimenovan.

No, dužnosnik je upozorio da bi pakistanska vlada trebala načiniti još neke poteze kako bi se održao nastali optimizam. On je također rekao da su nedavno održani izravni razgovori predstavnika talibana i izaslanika afganistanske vlade održani u Parizu bili "izuzetno korisni" za mirovne napore.

Pročitajte i ovo Rusija planira ukloniti Talibane s popisa terorističkih organizacija Službeno nitko nije priznao Afganistan Rusija planira ukloniti talibane s popisa terorističkih organizacija: "Oni su de facto vlast u Afganistanu" Ilustracija Otac sve gledao Snimka na kojoj brat ubija sestru šokirala je zemlju: S ocem ju je godinama silovao, građani su bijesni

>> U napadu na zračnu luku u Pakistanu najmanje devet mrtvih

Ocjene afganistanskog dužnosnika predstavljaju veliku promjenu jer je vlada u Kabulu dosad optuživala Islamabad da pomaže talibane i pruža im utočište sa svoje strane granice. Međunarodna zajednica smatra da je Pakistan ključan u naporima da se osigura stabilnost Afganistana nakon povlačenja stranih vojnika do kraja 2014. godine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene