Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Slovački ministar oglasio se o stanju premijera: "Ovo je jako težak dan. Borba za život premijera i dalje traje"

Talibani samoubojice

U napadu na zračnu luku u Pakistanu najmanje devet mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Napad automobilom bombom, granatama i vatrenim oružjem u subotu na zračnu luku u Peshawaru na sjeverozapadu Pakistana izvela je skupina talibana samoubojica, rekli su dužnosnici pakistanskih službi sigurnosti, a u njemu je poginulo najmanje devet osoba, od kojih su petorica napadači.

Pakistanske zračne snage su rekle da je u napadu oštećen vanjski zid oko uzletno-sletnih staza. "Niti jedan terorist nije uspio prodrijeti na staze. Snage sigurnosti su bile u potpunosti pripravne i nadziru stanje", rekao je u izjavi glasnogovornik pakistanskih zračnih snaga, satnik Tariq Mahmood. "Odbili smo napad na aerodrom, sve je pod nadzorom", rekao je drugi vojni dužnosnik.

Pročitajte i ovo Snijeg poharao Pakistan Razorni učinci VIDEO Poharala ih snježna oluja, među poginulima 22 djece: Uništene kuće, naselja bez struje Screenshot Zastrašujuće Stotine bijesnih muškaraca napale ženu zbog natpisa na haljini: "Samo je jedna kazna – odrubljivanje glave"

>> Pakistan: Teroristi auto-bombom željeli u vojnu bazu, raznijeli se ispred, jedan vojnik poginuo

Skupina napadača počela je napad zabivši vozilo puno eksploziva u zid oko zračne baze a razmjena vatre trajala je više od 30 minuta. Tri su granate pogodile obližnju stambenu četvrt.
         
Dužnosnici policije i zdravstvenih službi su rekli da su ubijena najmanje četiri civila a 45 ranjeno. Pakistanska vojska je na poprište noćnog napada žurno poslala pojačanja stražarima oko zračne luke. U obračunu je ubijeno svih pet napadača, rekli su izvori iz službi sigurnosti.
         
Glasnogovornik talibana Ehsanullah Ehsan je rekao da je pokret u napad na zračnu luku, koja se koristi i za vojni i za civilni promet, poslao deset napadača samoubojica, dvostruko više od broja koji navode snage sigurnosti.
         
"Naša je meta bila zračna baza pakistanskih zračnih snaga, ne zračna luka Peshawar", rekao je Ehsan telefonom. Noćni napad talibana od subote najveći je na neko važno vojno postrojenje od kolovoza kada je napadnuta zračna baza u Punjabu na istoku zemlje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene