Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Štrajk u Sloveniji

Pahor najavio pregovore sa sindikatima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik slovenske vlade Borut Pahor najavio je u ponedjeljak poslije podne da će predstavnici njegove vlade u utorak obnoviti pregovore sa sindikatima javnih službenika koji su od jutra u štrajku, nakon što su prošlog petka pregovori prekinuti.

U utorak će s predstavnicima sindikata razgovarati ministrica javne uprave Irma Pavlinič Krebs i glavna tajnica vlade Helena Kamnar, rekao je Pahor novinarima. Pahor je međutim odbio kritike sindikata zaposlenih u javnom sektoru da njegova vlada prekida socijalni dijalog i neopravdano zamrzava plaće javnih djelatnika.

Pročitajte i ovo Ivana Kopčić, novinarka Nove TV i Nada Lovrić potpisivanje u ponedjeljak Završeni su pregovori Vlade i sindikata: Što to znači za javne i državne službenike, otkriva Dnevnik Nove TV Postignut dogovor Vlade i sindikata - 2 ništa od štrajka Prihvatili ponudu: Vlada i sindikati u ponedjeljak potpisuju povećanje osnovice plaća i drugih materijalnih prava

'Nijedan predsjednik vlade i nijedna vlada do sada nisu uložili toliko truda u socijalni dijalog', rekao je Pahor. Dodao je da je odluka o zamrzavanju plaća u javnom sektoru donesena zbog ekonomske realnosti i da do novog rasta plaća može doći tek kad se ponovno ostvari stabilniji gospodarski oporavak.

Sindikati javnih djelatnika na zatvorenom su sastanku u ponedjeljak u Ljubljani analizirali situaciju nakon prvog dana štrajka. Predsjednik sindikata carinika Dušan Miščevič izjavio je nakon sastanka da sindikati još nisu dobili nikakav novi prijedlog vlade i da će se štrajk u utorak nastaviti.

Čelnici sindikata u javnom sektoru uz to su istakli da 'ne štrajkaju protiv građana nego protiv vlade' koja im je zamrznula plaće i da ustraju na zakonskoj obvezi vlade da u okviru reforme platnog sustava poveća njihove plaće u ovoj i sljedećoj godini. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene