Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zapanjujuća zbirka

FOTO Otkrivene dosad neviđene fotografije iz Prvog svjetskog rata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
George Hackney bio je amaterski fotograf koji je u rat ponio i svoj fotoaparat.

Zapanjujuća zbirka ranije neviđenih fotografija iz Prvog svjetskog rata pojavila se u novom dokumentarcu redatelja Briana Henryja Martina. Radovi nude svježi pogled na život i smrt u rovovima iz kojih se mnogi muškarci nisu vratili svojim domovima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Povijesni nalaz FOTO Vozio jet ski rijekom i nabasao na nevjerojatno otkriće iz Prvog svjetskog rata: ''Nisam bio siguran što zapravo vidim, ali...'' Ilustracija Kineska dinastija Ming Pokušali preprodavati ukradenu vazu vrijednu dva milijuna eura, ali nisu očekivali jedan potez policije

Autor fotografija je George Hackney iz Belfasta, amaterski fotograf koji je u borbu 1915. godine ponio i svoj fotoaparat. Neslužbeno fotografiranje bilo je nezakonito i upravo zato njegove fotografije svakodnevnice u rovovima imaju iskrenu kvalitetu.

INFOGRAFIKA Svi svjetski ratovi u posljednjih 100 godina

Hackney je doživio svoje kasne 80-e, a njegova zbrika donirana je muzeju Ulster uoči njegove smrti 1977. godine. Stajale su u arhivu skrivene od javnosti, sve dok ih kustosica muzeja nije pokazala redatelju dokumentaca 'Čovjek koji je snimao svjetski rat' koji donosi nevjerojatnu priču o životu Georgea Hackneya, a koji će emitirati BBC.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene