Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čudo u Čileu

Otac i kći pali sa 13. kata, prošli samo s ogrebotinama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kada se njihov stan na 13. katu počeo tresti uslijed snažnog potresa koji je pogodio Čile, Alberto Rozas je svoju 7-godišnju kćer ugurao između dovratnika kupaonice i čekao da prođe.

Umjesto prestanka podrhatavanja, njih dvoje su pali 13 katova jer se njihova novosagrađena zgrada stropoštala poput odsječenog drveta, grleći se cijelim putem do dolje.

Pročitajte i ovo Drvo palo na muškarca i na mjestu ga ubilo Nije mu bilo spasa Smrt u šumi: Stablo palo na muškarca i na mjestu ga ubilo Pad helikoptera u Norveškoj Tragedija u Norveškoj Tijekom misije potrage i spašavanja srušio se helikopter: Jedna osoba poginula, petero ozlijeđeno

Alberto Rozas nije uopće znao gdje je 'gore' dok nije pogledao kroz slomljeni prozor njihovog stana i spazio svjetlost koja je dopirala od punog mjeseca. Rozas i njegova kćer Fernanda su izašli iz ruševine na sigurnost sa samo nekoliko ogrebotina i modrica.

Rozasovi susjedi, koji su živjeli s druge strane hodnika, ostali su zaglavljeni ispod ruševine i spasioci su ih morali izvlačiti uz pomoć električnih pila i hidrauličnih čekića. Do sinoć je iz 15-katnice izvučeno 23 živih osoba, dok je izvučeno i sedam tijela poginulih. Pretpostavlja se da je u ruševini zatočeno još 60 osoba. Tvrtka koja je zgradu završila prošlog lipnja tvrdi da je napravljena u skladu sa svim propisima. No, stanari su bijesni, uključujući i Rozasa s početka priče. 'Gradnja je očito bila loša', rekao je Rozas koji je iz ruševine uspio izvući lijekove i Fernandinu odjeću i svoju gitaru. sada su se smjestili kod njegove majke.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene