Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prisjećanje na kobnu noć

Pistorius se slomio u sudnici - Prekrio uši rukama i jecao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom boravka u sudnici, u kojoj je u ponedjeljak počeo proces protiv Oscara Pistoriusa zbog ubojstva djevojke, ovaj proslavljeni sportaš se potpuno slomio.

Oscar Pistorius izgledao je u četvrtak u sudnici potpuno neutješno i slomljeno. Na klupi na kojoj je sjedio potpuno se zgrbio te rukama prekrio uši i jecao.

Pročitajte i ovo Ognjen Božović, odvjetnik obitelji ubijene djece - 2 U svojstvu svjedoka Otac ubojice iz beogradske škole došao na sud. Njegov potez duboko povrijedio obitelji ubijene djece OŠ Ribnikar u svibnju je pogodila tragedija Suđenje Otac dječaka ubojice šokirao sve u sudnici: Njegove riječi iznenadile prisutne

Razlog njegovom raspoloženju bilo je svjedočenje susjeda koji je ušao u njegovu kuću odmah nakon što je čuo pucanj kojim je Oscar presudio svojoj djevojci u veljači prošle godine.

Svjedok tužiteljstva, susjed i liječnik radiolog Johan Stipp, našao se na mjestu zločina čim je čuo pucanje, u noći u kojoj je Reeva Steenkamp ubijena.

SKANDAL: Objavljena slika zaštićene svjedokinje na suđenju Pistoriusu

'Ušao sam u kuću i vidio ženu koja leži na leđima. Vidio sam i muškarca koji kleči s njezine lijeve strane. Sjećam se kako je prva stvar koju je rekao kad me vidio bila: 'Upucao sam je. Mislio sam da je provalnik. Upucao sam je!'.

Susjed je tijekom svjedočenja rekao i kako nije prepoznao olimpijca i paraolimpijca Pistoriusa već je tek iz medija saznao tko je on. Opisao je i kako je pokušao oživjeti ozlijeđenu ženu.

'Pokušao sam otvoriti njezina usta i doznati je li živa. Nije imala puls, a nije ni disala. Oscar ju je čvrsto stisnuo i pokušao joj također kroz otvorena usta dati zraka. Tijekom čitavog tog perioda žena nije pokazivala nikakve znakove života',
rekao je svjedok. 'Bilo je očito kako je preminula uslijed ozljeda koje joj je nanijelo vatreno oružje. Pregledao sam joj tijelo i vidio rane u desnom bedru i desnom ramenu. Tijekom čitavog tog perioda Oscar je plakao i molio Boga da žena ne umre', prisjećao je liječnik.

No, njegovo detaljno prisjećanje bilo je očito previše bolno za Pistoriusa koji to jednostavno nije mogao slušati pa je prekrio uši rukama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene