Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zlostavljanje zatočenih

Osam uhićenih zbog ratnih zločina u okolici Sarajeva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osam bivših pripadnika policijskih i vojnih snaga Republike Bosne i Hercegovine uhićeno je pod sumnjom da su počinili ratne zločine, objavilo je Tužiteljstvo BiH.

Svi uhićeni terete se za zlostavljenja protupravno zatočenih osoba hrvatske i srpske nacionalnosti počinjena u zatvorima u Tarčinu i Pazariću u okolici Sarajeva. Tijekom istrage o zbivanjima u tim zatvorima tijekom rata do sada je utvrđeno kako je tamo bio zatočen veliki broj civila i ratnih zarobljenika koji su bili izloženi nečovječnom postupanju i mučenjima te su prisiljavani na prinudni rad.

Pročitajte i ovo Policija u Bugojnom, BiH Zločin u Bugojnu U BiH se nastavlja istraga o samoubojstvu svjedoka ratnih zločina nad Hrvatima: "Treba naći pokrovitelje samoubojstva" Policija u Bugojnom, BiH Ubijen 21 Hrvat Istraga u BiH o samoubojstvu svjedoka u istrazi ratnih zločina nad Hrvatima

>> Podignuta optužnica zbog ratnog zločina u Kerestincu

Tužiteljstvo BiH ističe kako je u ovim zatvorima više osoba ubijeno. Među uhićenima je Mustafa Đelilović, ratni načelnik općine Hadžići na kojoj su se nalazili zatvori te Fadil Čović, ratni načelnik policijske uprave Hadžići te Nezir Kazić, ratni zapovjednik Devete brdske brigade Armije BiH.

Uhićen je i Bećir Hujić koji je tijekom rata bio zapovjednik logora 'Silos' u Tarčinu. Sva osmorica uhićenih predana su Tužiteljstvu BiH radi ispitivanja i mogućeg određivanja pritvora. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene