Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Koalicije protiv HDZ-a BiH

Optužbe: 'Dovoljno je pokazatelja o manipulaciji da se izbori ponište'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska koalicija HDZ 1990 i HSP-a BiH optužila je HDZ BiH za manipulaciju na nedjeljnim izborima.

Na to su iz HDZ-a BiH ocijenili logičnom reakcijom izbornih gubitnika među hrvatskim biračima. Predsjednik Izbornog stožera HSP-a BiH Živko Budimir rekao je da su Središnjem izbornom povjerenstvu (SIP) upućeni prigovori o nevažećim glasačkim listićima i većem broju listića te pritiscima u radu biračkih odbora zbog čega su zatražili ponovno prebrojavanje listića i ponavljanje izbora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Etika kasni 'Neprihvatljiva je ideja stvaranja novog 'supermena'' Slika nije dostupna 'Nazvala me CIA' Špijunske agencije vrijeme pretvaraju u oružje?!

'Manipulacija izborima značajno je utjecala na izborni rezultat, a ima toliko pokazatelja o manipuliranju izbornim procesom da se izbori ponište', rekao je Budmir na konferenciji za novinare Hrvatske koalicije HDZ 1990. i HSP-a BiH.

'Ovakvo reagiranje koalicija se očekivalo'

Predsjednik HDZ-a 1990 Božo Ljubić ocijenio je da iznošenje optužbi o izbornim manipulacijama ne predstavlja alibi za izborni rezultat koalicije s HSP-om BiH. Glasnogovornik HDZ-a BiH Mišo Relota ocijenio je da se očekivalo ovakvo reagiranje koalicija HDZ-a 1990 i HSP-a BiH koji su na proteklim općim izborima imali gotovo jednak broj glasova s HDZ-om BiH.

'HDZ BiH nije kriv za izborni neuspjeh samozvane hrvatske koalicije, nego politika koju su provodili posljednje četiri godine, što su Hrvati prepoznali na izborima. Svejedno pozivamo ih da prestanu lažima kontaminirati politički prostor u BiH i bit će nam drago da se odazovu pozivu predsjednika Dragana Čovića za sastankom oko donošenja odluka o strateškim pitanjima za budućnost hrvatskog naroda u BiH', rekao je Relota.

>> HDZ BIH se proglasio pobjednikom među hrvatskim biračima

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović najavio je u izjavi koju prenose mediji u Mostaru da će okupiti hrvatske političke predstavnike kako bi se postigao dogovor o zajedničkom nastupu u vlasti nakon izbora od županijske do državne razine kao i o ustavnim promjenama. Prema do srijede prebrojanim glasovima Središnje izborno povjerenstvo BiH objavilo je da je HDZ BiH uvjerljivo pobijedio u pet županija s hrvatskom većinom. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene