Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nazvala me CIA'

Špijunske agencije vrijeme pretvaraju u oružje?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Profesor Alan Robock tvrdi da je prije nekoliko godina zaprimio zastrašujući poziv od dvojice muškaraca koji su rekli da rade za CIA-u.

Uoči objave izvješća o geo-inženjeringu ovaj tjedan, američki stručnjak za klimu progovorio je o strahu koji je doživio kada su ga, tvrdi, američke obavještajne službe pitale o mogućnostima upravljanja klimom, piše Independent.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Stiglo nam je proljeće: Meteorolog otkrio što nas čeka na početku novog tjedna Ilustracija Vremenska prognoza Od snijega do sunca, uz maglu i nešto kiše: Vrijeme je varljivo, do kada tako? Detalje otkriva meteorolog Dnevnika Nove TV

Profesor Alan Robock tvrdi da su ga prije tri godine nazvala dva muškarca koja su tvrdila da rade za CIA-u i pitala hoće li stručnjaci biti u mogućnosti reći ako neprijateljske snage počnu manipulirati američkim vremenom. No, on sumnja da je svrha poziva bila otkriti bili se američke snage mogle miješati u klimu drugih država.

'Dobio sam poziv od dvojice muškaraca koji su rekli da rade kao konzultanti za CIA-u i da bi željeli znati bi li znali da neka druga zemlja kontrolira našu klimu', prepričao je telefonski razgovor. Nakon kratkog razmišljanja rekao im je da vjerojatno bi.

2014. je bila opasna godina - Evo i zašto!

Robock, koji je pridonio izvješćima o klimatskim promjena korištenjem računalnih modela kako bi proučio utjecaj statosferskih aerosola na hlađenje planeta, rekao je da ga je razgovor preplašio.

Smatra da istraživanje na kojem je radio mora biti otvoreno za javnost kako bi se izbjegla mogućnost njegova korištenja u neprijateljske svrhe.

Oblici geo-inženjeringa mogli bi se koristiti za neutraliziranje učinaka globalnog zatopljenja. Dugoročni učinci strategija su uglavnom nepoznati, ali mnogi stručnjaci vjeruju da će tehnike sa sobom donijeti veliki rizik.

'Ova godina možda najtoplija od početka mjerenja u svijetu'

Profesor tvrdi da je CIA glavni financijer izvješća koje će uskoro biti objavljeno pa se brine tko će imati kontrolu nad svime. Tvrdi i da je američka vlada u povijesti već koristila vrijeme na neprijateljski način te da je CIA primjerice sijala oblake nad Kubom da kiša uništi žetvu.

CIA nije komentirala njegove tvrdnje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene