Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najavili kandidata za premijera

HDZ BIH se proglasio pobjednikom među hrvatskim biračima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) BiH proglasila se u utorak pobjednikom među hrvatskim biračima i najavila da će predložiti kandidata ove stranke za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Glasnogovornik HDZ-a BiH Mišo Relota rekao je da Hrvatima treba pripasti vođenje državne vlade nakon bošnjačkog i srpskog predsjedatelja Vijeća ministara u posljednja dva mandata. 'Predsjedatelj Vijeća ministara BiH bit će Hrvat iz redova HDZ-a BiH', izjavio je Relota novinarima u Mostaru.

Pročitajte i ovo Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu" Novinari ispred Banskih dvora Promjene u Banskim dvorima FOTO Svi hrvatski premijeri: Znate li tko su sve bili predsjednici Vlade?

>> I SDP BiH i SNSD proglasili se pobjednicima na izborima

Pri tome nije kazao koga će ta stranka predložiti za mandatara za sastav nove državne vlade. Relota je najavio da će ova stranka najprije razgovarati s predstavnicima hrvatskih stranaka, a zatim i s bošnjačkim te srpskim strankama oko uspostave vlasti od razine županija, entiteta i države.

Tijekom dana predstavnici Dodikova Saveza nezavisnih socijaldemokrata najavili su da će podržati izbor Hrvata na čelo Vijeća ministara, dok je SDP BiH najavio da će predložiti predsjednika stranke Zlatka Lagumdžiju za vodeću poziciju u državnoj vladi. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene