Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obrana tražila vremena

Opet odgođena odluka o izručenju Ejupa Ganića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odluka o izručenju Ejupa Ganića, člana ratnog Predsjedništva BiH, odgođena je za tjedan dana. Ganićeva obrana tražila je još vremena.

Na novom ročištu suda u Londonu odlučeno je drugo novo ročište za 20. travnja, prenosi B92. Jedan od Ganićevih odvjetnika, Damir Arnaut, izjavio je da su tek prvi put od Srbije dobili zahtjev za izručenje te da je Haški tribunal taj zahtjev odbacio. Kaže da je sud utvrdio da nema elemenata krivičnog djela niti odgovornosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zbog 'političke motiviranosti' Sud odbio Ganićevo izručenje: 'Ovo je pobjeda i mene i BiH' Slika nije dostupna Ganić u strahu Ejup Ganić: U Srbiji će me ubiti

Zamjenik tužitelja za ratne zločine, Bruno Vekarić, rekao je da bi postupak Ganićevog izručenja mogao potrajati nekoliko mjeseci. 'Postoji procedura koju provodi sud u Londonu u ovom postupku, koja se prije svega tiče provjere navoda našeg zahtjeva, njegove proceduralne točnosti i formalnosti. S druge strane, daje se mogućnost Ganićevoj obrani da reagira kroz određene prigovore i akte na naš zahtjev,' rekao je Vekarić.

>> Rasprava o Ganićevom izručenju odgođena na 13. travnja

>> 'Velika Britanija pomaže Srbiji da preinači povijest'

Ejup Ganić uhićen je u londonskoj zračnoj luci Heatrow 1. ožujka na temelju tjeralice koju je za njim raspisala Srbija tereteći ga za navodne ratne zločine počinjene na pripadnicima bivše JNA u Sarajevu u svibnju 1992.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene