Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bila prikovana za krevet

Operirali je sedam sati: Ženi uklonili tumor od 36 kilograma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čehinja zbog straha godinama nije zatražila pomoć. Liječnicima se obratila tek kada ju je 36 kilograma težak tumor prikovao za krevet. Operirali su je sedam sati tijekom kojih je 20 puta primala krv.

Tumor težak 36 kilograma uklonjen je iz žene u Češkoj.

Pročitajte i ovo Medicina Velika stvar U Hrvatsku je stigla najveća svjetska senzacija iz područja medicine - robotski par Da Vinci i Mona Lisa Vladimir Šeks Stabilno je Vladimir Šeks operiran, DNEVNIK.hr doznaje detalje

U ženinoj trbušnoj šupljini rastao je godinama, a ona je bila previše uplašena da posjeti liječnika. Iako je trbuh 47-godišnjakinje narastao na veličinu 20 puta veću od uobičajene, pomoć je zatražila tek kada je završila prikovana za krevet.

Mjesecima nisu mogli otkriti zašto studentica ne može spavati

Maligni tumor uklonili su joj prošli mjesec operacijom u bolnici u Zlinu. Liječnicima je trebalo više od sedam sati za uklanjanje izrasline obujma većeg od jednog metra. Morali su ukloniti i okolno tkivo zbog čega je žena nakon operacije bila više od 60 kilograma lakša. Tijekom operacije morali su joj dati 20 transfuzija krvi, a liječniku Zdeneu Adamiku i njegovim kolegama nije bilo jasno zašto pomoć nije zatražila ranije, s obzirom da nije mogla voditi normalan život.

'Pacijentica je prije operacije težila 117 kilograma, a sada ima 52 kilograma. Čudno je da obitelj i prijatelji nisu reagirali na ono što se događalo s gospođom', rekao je Adamik.

Još nije poznato hoće li se moći potpuno oporaviti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene