Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Puna energije

Mjesecima nisu mogli otkriti zašto studentica ne može spavati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka studentica mjesecima je liječnicima bila misterij.

Mlada američka studentica, Cristina Speirs, godinama je zdravo živjela. Vježbala je gotovo svaki dan, te uredno spavala. No, odjednom je postala puna energije, te noćima nije spavala. Odlučila je posjetiti liječnika koji mjesecima nisu mogli postaviti pravu dijagnozu, piše ABC News.

Pročitajte i ovo Okupljanje inicijative Mihaela Berak Pet mjeseci kasnije: Inicijativa traži ostavke zbog 'šutnje' u slučaju ubojstva osječke studentice Slika nije dostupna Izdan nalog za obdukciju Djevojka (20) preminula u kolima hitne pomoći u Zadru, policija istražuje okolnosti smrti

Liječnici su prvo primjetili kako je Cristini razina kalija u krvi izrazito niska, no krvni tlak joj je bio visok. Bili su zbunjeni i nisu znali što uzrokuje ove simptome koji bi se trebali poništavati.

'To me doista prestrašilo. Liječnici nisu znali što mi je, a oni su liječnici', rekla je Cristina. Kardiolog je pretpostavio da nešto nije u redu s njezinim srcem, no njezina majka predložila je i pretrage bubrega. Medicinski tehničar koji je pregledavao njezine bubrege bio je vrlo zbunjen. Uputio ju je na magnetsku rezonancu jer je sumnjao da umjesto dva bubrega ima jedan veliki.

>>Otkrijte 9 razloga zašto vam san neće na oči

No, magnetska rezonanca otkrila je kako Cristina ima tumor veličine naranče na nadbubrežnoj žlijezdi. 'Bila sam šokirana, uzrujala sam se. Nisam mogla pojmiti od kud se to stvorilo', rekla je Cristina. Nakon otkrivenog tumora, hitno je upućena na operaciju jer su liječnici sumnjali kako je tumor maligni. Naime, lučili su dva hormona - kortizol i aldosteron.

Prije same operacije uragan Sandy pogodio je bolnicu u kojoj se nalazila. Većina pacijenata bila je evakuirana, no ona je zbog ozbiljnosti situacije operirana u podrumu. Operacijom su joj odstranili tumor, a nazvali su ga 'ljepljivim tumorom' jer se zalijepio i za Cristinina jetra.

'Nisam marila što nema struje tijekom operacije, bila sam sretna što sam živa', rekla je Cristina opisujući operaciju nakon uragana. Gotovo godinu dana nakon operacije Cristina nema tumorskih stanica u tijelu, no uzima lijekove kako se tumor ne bi vratio.

'Jedan dan sam super, drugi cijeli dan plačem', rekla je Cristina, dodajući kako se osjećala da ju je tijelo izdalo. Istaknula je kako ponovno uči vjerovati svojem tijelu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene