Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Naselja pod vodom

Raste broj stradalih u snažnoj oluji koja hara jugoistokom Europe: "Nikad nismo doživjeli nešto poput ovoga tijekom svih tih godina"

Raste broj žrtava nevremena koje je zahvatilo jugoistok Europe. Oluja Daniel odnijela je najmanje 15 života. U Grčkoj obilni pljuskovi ne prestaju.

 

Grčki spasioci imaju pune ruke posla. Pred bujicama i poplavama spašeno je više od 800 ljudi. Središnji dijelovi zemlje već treći dan suočeni su s obilnim pljuskovima. Bujice i poplave pustoše brojna naselja u regiji Magnezija.

Pročitajte i ovo Policija - 2 Naložena obdukcija Strašna prometna nesreća: Shrvani prijatelji opraštaju se od poginulog 23-godišnjaka

"Rijeka je blokirana gore, prelila se i došla u centar mjesta. Prelila se u trgovine. Odnijela je sve na putu. Postala je vodopad", rekao je Vasilis Samaras, stanovnik Magnezije.

"Nikad nismo doživjeli nešto poput ovoga tijekom svih tih godina. Čak i stariji ljudi s kojima smo razgovarali su nam rekli da nikad nisu doživjeli ovaj fenomen", istaknula je Maria Stamati.

Pročitajte i ovo Ilustracija Drugi svjetski rat Katolička crkva od nacista sakrila više od 3000 Židova: Papa Franjo naredio objavu dokumenata

Živote su izgubile četiri osobe. Za najmanje šest ljudi, među kojima je dvoje austrijskih turista još se traga. Neke turističke tvrtke otkazale su letove prema odredištima u dijelu Grčke zahvaćenom bujicama i poplavama.

Više pogledajte u priloženom videozapisu. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene