Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rat s oglašivačima

Zakonom im ograničili slanje SMS-ova na 100 po danu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Regulator telekoma u Indiji ograničio je broj poruka dnevno koji se mogu poslati s jednog broja - na 100.

Tako, prema novim pravilima nitko u Indiji neće moći poslati više od sto poruka dnevno. Riječ je naime o mjeri kojom se želi stati na kraj telemarketinškim tvrtkama koji prosječnom korisniku dnevno pošalju nekoliko desetaka reklama na mobitel.

Pročitajte i ovo Benjamin Netanyahu Bijela kuća zabrinuta Izrael zabranjuje rad katarske medijske kuće: "Iznutra djeluje protiv Izraela" Ilustracija Očajni zbog siromaštva Prevarili Nepalce na crnom tržištu: Prodavali vlastite bubrege, rekli im da će im izrasti novi

Već nekoliko puta indijski telekom je pokušao stati na kraj oglašivačima koji pozivima i porukama svakodnevno bombardiraju Indijce, no bezuspješno. Novim mjerama su također zabranili komercijalne pozive i poruke korisnicima od devet navečer do devet ujutro.

Mnogi Indijci su se žalili na teror oglašivača i nije neobično da zovu u tri ujutro i osobi pokušavaju prodati nekretninu ili čudotvorni pojas za mršavljenje. Indija je država koja bilježi najbrži rast na tržištu mobilne telefonije i trenutno ima oko 700 milijuna korisnika, piše BBC.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene