Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Unatoč otporima

Odobrena gradnja džamije blizu Ground Zeroa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povjerenstvo grada New Yorka zaduženo za očuvanje spomeničke baštine otklonilo je u utorak veliku zapreku za gradnju sporne džamije nedaleko od mjesta gdje su se nalazili neboderi blizanci uništeni u napadima 11. rujna 2001.

Povjerenstvo je jednoglasno odlučilo povući s popisa povijesnih spomenika zgradu 45-47 Park Place blizu Ground Zeroa gdje bi se trebala graditi džamija. U zgradi iz 1850. godine nalazi se još samo jedna trgovina odjećom. Povjerenstvo je s devet glasova izglasalo brisanje te zgrade s popisa zaštićenih kulturnih spomenika, rekao je predsjednik Robert Tierney.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Gdje će tko biti Uoči obljetnice 9/11: Obama 'izbjegao' NY, Amerikanci ne vjeruju da su sigurni Slika nije dostupna Amerikanci negoduju Obama za gradnju džamije u blizini srušenog WTC-a

Građevinsko povjerenstvo odobrilo je gradnju kompleksa u kojem će se smjestiti islamski kulturni centar i džamija. Tu su odluku s negodovanjem dočekali prosvjednici od kojih su neki nosili transparente s upozorenjima 'Ne veličajte ubojstva 3.000 ljudi', 'NE džamiji' ili 'Islam gradi džamije na mjestima koja je osvojio'.

Protivnici gradnje islamskog centra smatraju da bi gradnja džamije tako blizu mjesta teroističkih napada vrijeđalo spomen na žrtve 11. rujna. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene