Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedinstven slučaj

Odluka po kojoj je Kosovo postalo samostalno, ne odnosi se na Cipar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemački ministar vanjskih poslova Guido Westerwelle izjavio je da se odluka UN-ovog Međunarodnog suda pravde (ICJ), prema kojoj proglašenje neovisnosti Kosova na predstavlja kršenje međunarodnog prava, ne odnosi na podijeljeni Cipar ili bilo koju drugu zemlju.

Odluka suda u Den Haagu nema nikakve veze s bilo kojim drugim slučajem u svijetu', rekao je Westerwelle. 'Ovo je vrlo poseban slučaj i ovo je jedinstvena odluka o specifičnom povijesnom trenutku', dodao je njemački ministar. Vlasti u Prištini se nadaju da će, nakon što je ICJ odbacio tvrdnje Beograda da proglašenje neovisnosti nije pravno utemeljeno, još više zemalja priznati Kosovo. Do sada je Kosovo priznalo 69 zemalja, uključujući SAD i Njemačku. Pet od 27 članica EU-a, među kojima su Grčka i međunarodno priznata vlada ciparskih Grka, nisu priznale Kosovo.

Pročitajte i ovo Brod humanitarne pomoći kreće s Cipra Stanovnici Gaze gladuju Humanitarna pomoć odaslana morskim putem: "300 kamiona s hranom trebalo bi ući u Gazu svakog dana" Aleksandar Vučić bizaran šou Vučić u bizarnom nastupu objašnjavao tko sve napada Srbiju, kojim oružjem: "Imam materijale..."

>> Tadić: ICJ nije raspravljao o pravu Kosova na samostalnost

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene