Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bit će imao puno 'prijatelja'

Odbjegli mafijaš uhićen zahvaljujući Facebooku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanska policija uhitila je jednog od najtraženijih pripadnika kalabreške mafije 'Ndranghete zahvaljujući tome što je često 'visio' na popularnoj društvenoj mreži.

Pasquale Manfredi, kojeg policija sumnjiči da je mafijaški plaćeni ubojica, uhićen je u gradu Isola Capo Rizzuto na jugu Calabrije, nakon što je njegova lokacija detektirana pomoću pre-paid mobilnog interneta, s kojeg se često spajao na Facebook.

Pročitajte i ovo Vozilo talijanske policije Velika racija Talijanska policija uhitila 55 mafijaša: Pogledajte na što su iskoristili ilegalno zarađen novac Tsyren-Dorzhi Tsyrenzhapov Putin ga pomilovao Monstrum koji je žrtvinu odrubljenu glavu bacio kroz prozor zgrade pomilovan da bi se borio u Ukrajini, na slobodi je ponovno napao

Manfredi, poznatiji kao Lice s Ožiljkom, bio je u bijegu od studenog prošle godine, a nalazi se i na talijanskoj listi 100 najtraženijih bjegunaca. Kad se policija upala u stambenu zgradu u kojoj je živio, pokušao je pobjeći preko krova, no ubrzo je opkoljen i uhićen.

Istražitelji 39-godišnjeg Manfredija opisuju kao 'izuzetno hladnog, proračunatog i okrutnog', a osim optužbi za ubojstva, sumnjiči ga se i za krijumčarenje oružja i droge te iznudu.

Vjeruje se da je ovaj mafijaš, otac dvoje djece, odgovoran za smaknuće supranika Carminea Arene, koji je ubijen raketom u listopadu 2004.

Talijanski istražitelji vjeruju da je bio na obuci u kampu u blizini grada Pavije na sjeveru Italije, koji je poznatiji kao sveučilišni grad, a gdje su ubojice učile rukovati raketnim bacačima i drugim teškim naoružanjem.

Edgardo Giobbi iz talijanske policije kaže da je Manfredi 'dobar ulov'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene