Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika racija

Talijanska policija uhitila 55 mafijaša: Pogledajte na što su iskoristili ilegalno zarađen novac

Vozilo talijanske policije
Vozilo talijanske policije Foto: Getty Images
U velikim racijama talijanska je policija uhitila 55 osoba za koje sumnja da su povezane s mafijom.

Taljanska policija uhitila je 55 ljudi koje sumnjiči da su povezani sa sicilijanskom mafijom.

Sumnjivci su optuženi za iznuđivanje, krijumčarenje droge i posjedovanje oružja i eksploziva, objavila je u utorak talijanska policija.

Racije su provedene uglavnom oko sicilijanskog grada Caltanissette, ali i u drugim dijelovima Italije. Sudjelovalo je oko 500 policajaca.

"Današnja operacija osobito je važna ne samo u smislu kvantitete, nego i kvalitete", rekao je Salvatore De Luca iz ureda javnog tužitelja u Caltanissetti.

Pročitajte i ovo Crnogorska policija, ilustracija Potraga još traje Otkriven razlog mafijaškog ubojstva? Objavljeni novi detalji pucnjave u Crnoj Gori

Cosa Nostra najpoznatija je mafijaška organizacija na Siciliji, a postoje i neke manje poput Stidde.

Fokus operacije bio je na gradu Geli. Ondje su se dvije velike mafijaške obitelji udružile sa Stiddom u krijumčarenju droge. Ilegalno zarađeni novac iskoristili su za izgradnju nekoliko staklenika za uzgoj kanabisa. Drogu su prodavali u okolici ili je razmjenjivali s kalabrijskom mafijom 'Ndranghetom za kokain.

Po De Luci, posebno zabrinjavajuće je to što su sumnjivci posjedovali oružje. "Rezultat je Cosa Nostra koja se bavi biznisom, dila drogu, ima značajan arsenal oružja i spremna je ubiti i demonstrirati silu", priopćio je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene