Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Primjedbe na 150 stranica

Odbijeno izvješće o padu zrakoplova predsjednika Kaczynskog

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poljska je odbila nacrt ruskog izvješća o padu zrakoplova poljskog predsjednika Lecha Kaczynskog.

Poljski premijer Donald Trusk izvješće povjerenstva ruskog zrakoplovstva je nazvao neprihvatljivim, a poljsko Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je da je Moskvi poslalo dokument na 150 stranica koji sadrži njegove primjedbe na nacrt izvješća. Ministarstvo je odbilo iznijeti pojedinosti o sadržaju tih primjedbi.

Pročitajte i ovo Tvrđava Monvidal Uhićen je Pronađen muškarac koji je u Puli gurnuo ženu s tvrđave: Pala s visine od pet metara Spašavanje Jezerski vrh - 4 Kobno planinarenje Detalji stravične nesreće u Albaniji: Poginula hrvatska znanstvenica, 10 sati trajala je akcija spašavanja preostalih planinara

>> Rusija predala Poljskoj dokumente o nesreći u Smolensku

>> Kaczynski ipak nije bio pijan na dan nesreće

Podsjetimo, Tupoljev 154 koji je prevozio predsjednika Lecha Kaczynskog, njegovu suprugu Mariu Kaczynsku i druge visoke poljske dužnosnike, srušio se 10. travnja pri pokušaju slijetanja po gustoj magli u Smolensku, na zapadu Rusije. U padu zrakoplova poginulo je 96 osoba.

Poljsko izaslanstvo putovalo je na svečanost obilježavanja 70. obljetnice pokolja više od 22.000 poljskih časnika, pogubljenih po naredbi Josifa Staljina u Katinu, blizu Smolenska, i na drugim mjestima. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene