Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon četiri mjeseca

Rusija predala Poljskoj dokumente o nesreći u Smolensku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski istražitelji predali su Poljskoj 11 svezaka dokumenata koji su rezultat istrage o zrakoplovnoj nesreći u kojoj je 10. travnja u Smolensku poginuo poljski predsjednik Lech Kaczynski s još 95 ljudi, među kojima su bili neki od najviših poljskih dužnosnika.

Materijali uključuju izjave očevidaca, fotografije mjesta nesreće i opise privatnih predmeta žrtava koji su ondje pronađeni. Rusija i Poljska vode odvojene istrage o nesreći, ali i u njima surađuju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Prijeratno doba Rat je stvarna prijetnja, a Europa nije spremna, upozorava Poljska: "Doslovno svaki scenarij je moguć" Andrzej Duda Konzervativna ideologija Poljski predsjednik blokirao zakon i ugrozio živote i zdravlje žena i djevojaka

Rusija će Poljskoj dati i dokumente o obdukcijama žrtava, rekao je glavni poljski vojni tužitelj Krzysztof Parulski. Dokumenti bi mogli biti spremni za mjesec dana kada bi trebale biti dovršene DNK analize posmrtnih ostataka pronađenih u pilotskoj kabini, kazali su ruski dužnosnici. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene