Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokazala obdukcija

Kaczynski ipak nije bio pijan na dan nesreće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lech Kazcynski nije imao u tijelu tragove alkohola za vrijeme avionske nesreće kraj Smolenska, 10. travnja. Ruski stručnjaci za sudsku medicinu to su potvrdili obdukcijom tijela.

Obdukcija je napravljena jer je poslanik vladajuće Građanske platforme, Janusz Palikot, rekao kako u istrazi te avionske nesreće treba slijediti i trag osobne odgovornosti Kaczynskog. U nesreći je poginulo 96 putnika i članova posade, a Palikot se zapitao je li možda baš Kaczynski prisilio pilote da slete po gustoj magli i nemogućim uvjetima i to pod utjecajem alkohola. Obdukcija je potvrdila da je Kaczynski umro zbog ozljeda više organa.

Pročitajte i ovo Vatrogasci, ilustracija Poznat je uzrok Tragedija u Đakovu: U stanu buknuo požar, smrtno stradao muškarac Ilustracija Vozio i službenog psa Pijani policajac izazvao prometnu nesreću: Pogledajte koliko je napuhao u rano jutro

>> Poljaci se oprostili od Lecha Kaczynskog

>> Pronađena tijela svih žrtava i predsjednika Kaczynskog

Obdukciju je zatražila obitelj pokojnog predsjednika kako bi demantirala tvrdnje o pripitosti. Palikot je inače na svom blogu napisao kako Kaczynski ima ruke uprljane krvlju, a rugao se i ekshumaciji tijela. Zbog toga mu prijeti disciplinski sud, a možda i isključenje iz Građanske platforme, piše Blic.

>> Lech Kaczynski - od dječje zvijezde do predsjednika

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene