Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije bilo nezakonitog financiranja kampanje

Odbačena optužnica protiv Sarkozyja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši francuski predsjednik Nicolas Sarkozy neće biti optužen za nezakonito financiranje svoje predsjedničke kampanje u 2007., rekao je njegov odvjetnik.

"Optužba je odbačena", istaknuo je njegov odvjetnik Thierry Herzog koji nije htio komentirati okolnosti saslušanja bivšeg francuskog predsjednika koje je trajalo 12 sati na sudu u Bordeauxu.

Pročitajte i ovo Nicolas Sarkozy (Foto: AFP) Afera prisluškivanja Počinje suđenje za ''skandal koji će ući u anale'': Bivši predsjednik tvrdi da je nevin Nicolas Sarkozy (Foto: AFP) Odvjetnici najavili žalbu Sarkozyju će se suditi zbog korupcije i zloupotrebe položaja

>> Protuzakonito financiranje: Sud ispitao Sarkozyja

Odluka će donijeti olakšanje pristašama bivšeg predsjednika koji se u 57. godini povukao iz političkog života pošto ga je na predsjedničkim izborima u svibnju porazio socijalist Francois Hollande, u času kada Sarkozyjeva stranka UMP (Unija za narodni pokret) tone u kaos zbog izostanka dogovora o njegovu nasljedniku na dužnosti predsjednika stranke.

Na stranačkim izborima održanim u nedjelju aktualni glavni tajnik UMP-a Jean-Francois Cope pobijedio je bivšeg francuskog premijera Francoisa Fillona koji je isprva priznao poraz, ali je poslije osporio rezultate izbora, što se pretvorilo u pravu psihodramu.

Sarkozy je bio ispitan u vezi s aferom Bettencourt, nazvanoj prema 90-godišnjoj milijarderki, vlasnici kozmetičke grupe L' Oreal čijim je novcem, navodno iznosom od 150.000 eura, znatno većim od zakonom dopuštenog, financirana Sarkozyjeva predsjednička kampanja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene