Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pronađeno 17 mrtvih

Od petka spašeno više od 5000 migranata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 5000 migranata spašeno je od petka u Sredozemlju i to je najveći val u 2105. godini, objavio je nedjelju Frontex, europska agencija zadužena za vanjske schengenske granice i dodala da traje još pet akcija spašavanja novih 500 migranata.

"Više od 5000 migranata spašeno je u Sredozemlju od petka 29. svibnja", naveo je Frontex u priopćenju. Tijekom operacija spasioci su pronašli 17 mrtvih tijela, dodala je agencija potvrdivši ranije iznesene podatke talijanske obalne straže.

Pročitajte i ovo Granični prijelaz Svilaj Pokušali ilegalno ući u Hrvatsku Policajci pretraživali kamion, a onda se oglasio uređaj za otkucaje srca: Objavljeni detalji akcije Zoran Milanović i Andrej Plenković Uoči izbora Svjetski mediji raspisali se o političkoj situaciji u Hrvatskoj: Plenković je autoritaran, Milanović oštra jezika

Ta su tijela u nedjelju talijanskim brodom stigla u luku Augustu na Siciliji zajedno s 454 preživjelih migranata, prenosi Reuters. Operacija spašavanja počela je u petak i odnosila se na migrante koji su isplovili iz Libije u 25 brodica, objavio je Frontex.

Tisuće spašene u 24 sata: 'Savjest se ne može zakopati na 387 metara dubine'

Agencija dodaje da je u tijeku još pet akcija spašavanja približno 500 novih migranata. "Radi se o najvećem valu migranata u 2015. godini", naglasio je direktor Frontexa Fabrice Leggeri.

U sklopu operacije spašavanja raspoređeni su britanski, malteški, belgijski i talijanski brodovi, te irski i finski zrakoplovi.

Od početka godine više od 45000 imigranata stiglo je u Italiju, prema Međunarodnoj organizaciji za migracije, a oko 1770 osoba je nestalo u pokušaju da morem stigne do europskog kopna. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene