Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Konačna odluka

Obavijest policije o smrti slavne princeze

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nisu pronađeni dokazi za ponovno otvaranje istrage o smrti princeze Diane u prometnoj nesreći 1997., potvrdio je pomoćnika načelnika londonske policije.

Britanska policija nije pronašla ‘vjerodostojne dokaze’ za ponovno otvaranje istrage o smrti princeze Diane i njezina prijatelja Dodija al Fayeda u prometnoj nesreći u Parizu 1997., izvijestio je u ponedjeljak kasno navečer Sky News navodeći pismo pomoćnika načelnika londonske policije Marka Rowleya.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kod Osijeka Policija objavila detalje nesreće u kojoj je poginuo muškarac Ilustracija Očevid u tijeku Teške prometne nesreće na dva kraja Hrvatske: Jedna osoba poginula, još jedna završila u bolnici

Londonska metropolitanska policija (MET) rekla je u kolovozu kako procjenjuju novu informaciju o smrti Diane, Dodija i njihova vozača.

U to doba su medijska izvješća tvrdila da su MET-u preneseni navodi da je pripadnik britanske vojske prouzročio te pogibije.

Sky News: Princezu Dianu možda je ubio britanski vojnik

‘Nema vjerodostojna ili važna dokaza koji bi podupro teoriju da takve tvrdnje imaju bilo kakva temelja u stvarnosti’, rekao je Rowley u pismu za koje je britanska televizija rekla da ga je vidjela.

Diana, Dodi i njihov vozač Henri Paul poginuli su kada je njihov automobil udario u stup u tunelu dok su ih slijedili fotografi nakon što su otišli iz hotela Ritz u Parizu 31. kolovoza 1997.

Dodijev otac Mohammed al Fayed, bivši vlasnik robne kuće Herrdosa, 2008. je rekao kako odustaje od svoje 10-godišnje kampanje da dokaže kako je par ubijen po zapovijedi britanskih vlasti, te da to čini zbog Dianinih sinova Williama i Harryja.

Francuski istražitelji zaključili su da je nesreću prouzročio vozač Paul koji je izgubio kontrolu nad vozilom vozeći velikom brzinom u pijanom stanju. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene