Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povijesni posjet

Obama sletio u Havanu: 'Kako je Kuba? Stigao sam.'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Barack Obama u nedjelju navečer doputovao je u Havanu u povijesni posjet, prvi nekog aktivnog američkog predsjednika u gotovo sto godina.

Predsjednički zrakoplov Air force One sletio je nakon 21 sat po srednjoeuropskom vremenu u zračnu luku Jose Marti u Havani, nazvanu po ocu neovisnosti Kube, bivše španjolske kolonije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ne u potpunosti Trump "otkazuje" Obaminu politiku prema Kubi, vraća ograničenja putovanja i trgovine Slika nije dostupna Još jedna Obamina propala Trump vraća ograničenja za Kubu: "Sankcioniramo represivni režim, a ne kubanski narod"

"Kako je Kuba?", napisao je na društvenoj mreži Twitter Barack Obama nekoliko sekundi nakon slijetanja. "Stigao sam, nestrpljivo čekam susret s Kubancima".

 

Više dužnosnika, među kojima kubanski ministar vanjskih poslova Bruno Rodriguez, dočekali su američkog predsjednika, njegovu suprugu Michelle i kćeri Maliu i Sashu.

Komentator kubanske televizije koji je izravno prenosio svečani doček je rekao da se radi o "povijesnoj prilici".

Svrha tog putovanja Baracka Obame, koji će za točno deset mjeseci iseliti iz Bijele kuće, je naglasiti nepovratnost zbližavanja s Havanom, najavljenog 17. prosinca 2014. na opće iznenađenje. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene