Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Usput se i našalio

Obama pomilovao purice uoči Dana zahvalnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Barack Obama u srijedu je, uoči Dana zahvalnosti, na svečanosti u Bijeloj kući tradicionalno pomilovao dvije purice, imenom Cheese i Mac, koje se zbog toga neće naći na blagdanskom stolu već će ostatak života provesti na farmi u Virginiji.

Obama je rekao kako to čini u potpunosti u skladu sa svojim zakonskim ovlastima našalivši se pritom kako bi pomilovanje purica mogla biti odluka o kojoj će se najviše raspravljati ovog mjeseca.

Pročitajte i ovo Barack i Michelle Obama nesreća na jezeru Utopio se osobni kuhar Baracka Obame: "Bio je voljeni član naše obitelji" Slika nije dostupna Uoči Dana zahvalnosti Dok je Obama pomilovao purice, drugi nisu imali milosti

Američki je predsjednik, inače, prošloga tjedna najavio donošenje mjera za regulaciju statusa milijuna ilegalnih useljenika koji žive u SAD-u, što je izazvalo burne reakcije oporbenih republikanaca, koji ga optužuju za zlouporabu predsjedničkih ovlasti.

Blagdan Dana zahvalnosti ili "Thanksgiving", okuplja američke obitelji za blagdanskim stolom, a simbolizira ga upravo pečena purica, uz obavezne priloge kao što su slatki krumpir, kukuruz, umak od brusnice ili pak makaroni i sir (macarone and cheese) po kojemu su dvije sretne purice dobile ime. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene