Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povukao se u povijesno selo

NYT: Obama se priprema da ne ponovi pogreške iz prve debate

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Barack Obama povukao se u selo Williamsburg, kako bi se pripremio za idući krug predsjedničkih debata.

Kako bi se pripremio za idući krug predsjedničkih debata, američki se predsjednik Barack Obama protekli vikend povukao u povijesno selo Williamsburg, ali ondje se sa suradnicima bavio samo nedavnom poviješću: tražili su način da ne ponovi pogreške iz prve debate u kojoj ga je njegov protukandidat republikanac Mitt Romney uvjerljivo nadmašio, pišu u ponedjeljak američki mediji.

Predsjednik i pomoćnici ovaj su krug debate očito shvatili mnogo ozbiljnije. Obama je osigurao više vremena, a pomoćnici kažu kako će pokušati na minimum svesti svako ometanje. Romney je agresivnim upadicama dominirao prvom debatom i uspio je ostvariti preokret i u anketama, piše New York Times.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna San udario na oči Ovako je on reagirao na žustru debatu Obame i Romneya! Slika nije dostupna Izbori u SAD-u Napeta i žustra debata: Obama i Romney u elementu!

>> VIDEO Kada Obama zove svoje građane...

Obama je u četvrtak gledao i debatu u kojoj je njegov potpredsjednik Joe Biden dominirao nad protivnikom Paulom Ryanom. "To je bilo dobro", rekao je Obama, a prenio jedan savjetnik koji je s njime bio u predsjedničkom zrakoplovu Air Force One. No nije to mogao reći i o vlasitu prošlotjednom nastupu. "Dok je odlazio s pozornice, kao i dok je gledao snimku debate, shvatio je da mora biti odlučniji"", rekao je savjetnik Robert Gibbs za CNN. Ovaj put, rekao je Gibbs, "mislim da ćete vidjeti strast u vezi s dilemama s kojima se naša zemlja suočava".

Savjetnici kažu da Obama, koji je izrazito kompetitivna osoba u svemu, od košarke i golfa do igranja s kćerima, novu debatu u utorak na sveučilištu Hofstri na Long Islandu kani iskoristiti i iz debate izaći kao pobjednik. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene