Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nelegalno špijuniranje

Novozelandski premijer ispričao se Kim Dotcomu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novozelandski premijer službeno se ispričao šefu MegaUploada Kimu Dotcomu zbog nezakonitog špijuniranja.

Istraga u slučaju Dotcoma bila je nelegalna iz razloga su institucije za provođenje zakona ovlaštene špijunirati isključivo strane državljane, a Dotcom je novozelandski državljanin od 2010. godine, znači prije provedene sporne istrage protiv njega.

Pročitajte i ovo Bataclan, pariz (Foto: Arhiva/AFP) 2015. ubili 130 ljudi Jedini preživjeli napadač stravičnog terorističkog napada u Parizu ispričao se žrtvama: "Molim vas da me mrzite umjereno..." Božo Petrov to mu nije prvi put Inicijativa za autizam traži hitnu ispriku Bože Petrova: "Uvrijedio je cijelu zajednicu"

>> Do kraja godine stiže nova verzija MegaUploada!

Podsjetimo, u siječnju ove godine uredi Megauploada i kuća Kima Dotcoma pretreseni su u raciji, kojoj je neposredno prethodilo špijuniranje. Racija je provedena u sklopu istrage američkog FBI-ja koji tvrdi kako je Dotcom putem Megauploada, kršeći autorska prava, zaradio milijune prodajući usluge preuzimanja nelegalnog piratskog sadržaja.

U lipnju ove godine, novozelandski sud je presudio kako je nalog za premetačinu kuće Kim Dotcoma i ureda Megauploada bio nelegalan. Novozelandski premijer John Kay mu se ispričao u službenom izvještaju vladinog biroa za komunikacijsku sigurnost (GCSB).

'Ispričavam se gospodinu Dotcomu... Nismo uspjeli pružiti mu adekvatnu zaštitu', napisao je u izvještaju Kay i dodao kako je ilegalan nadzor bio rezultat 'grešaka na osnovnoj razini', prenosi BBC.

'Na GCSB-u je odgovornost da se ponaša u okvirima zakona, i veliko je razočaranje da u ovom slučajnu njihove akcije nisu bile u skladu s tim', istaknuo je Kay. Isprika je stigla samo dan nakon što je Dotcom najavio svoj idući projekt, servis za razmjenu glazbe pod nazivom Megabox.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene